BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP'ye yeni isim buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan kendisine "yalan makinası" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Peki yalan makinesi nedir? Yalanı test eden, yalanı ortaya çıkaran cihazdır" diye cevap verdi. Farkında olmadan kendisine iltifat eden Kılıçdaroğlu'na Nefi'nin okuduğu dörtlükle teşekkür etti.

TL simgesinde Erdoğan'ın adının baş harflerinin olduğunu iddia eden CHP'nin hayal gücünü tebrik eden Başbakan, ana muhalefetin yeni açılımını yaptı: "Mübarek CHP değil, Cumhuriyet Hayal Partisi."

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesini yüz nakline benzeten Erdoğan, muhalefet partisini "Ama CHP'nin toplumsal dokuyla uyuşacak doku nakline ihtiyacı var" sözleriyle eleştirdi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, ekonomideki olumlu gelişmeleri aktardı. İşsizliğin 2011'de 2.1 puana düştüğünü söyleyen Başbakan, Şubat ayı ihratacının da arttığını sözlerine ekledi. Bir önceki koalisyon hükümeti ile AK Parti iktidarı arasındaki farkı sayılarla anlattı:

STAND BY ANLAŞMASI SENİN OLSUN DERİZ

"Şu an döviz rezervimiz altın dahil 89 milyar dolar. MHP, DSP hükümetinin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. Son geldiğimiz nokta 2.8 milyar dolar. Onlar borçlandı, biz ödedik. Bunlar başka şeylerle avundular. MHP'ye gönül veren kardeşlere sesleniyorum. Ben rakamlarla konuşuyorum. Bunların bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Eğer sizin Merkez Bankanız nal toplarsa bitersiniz. Kasaları dolu olursa stand-by anlaşman senin olsun der yolumuza devam ederiz."

ÇÖLAŞAN KÖŞESİNDEN ANIRIYOR

Erdoğan, TL'den altı sıfır atılması halinde enflasyonun patlayacağını iddia eden yazar Emin Çölaşan'ı anmadan edemedi:

"TL için önemli bir adım attık. TL'den biz sıfırı attığımız zaman birileri enflasyon patladı diyordu. Bunu diyenlerden biri "Taksim'e çıkar dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım" diyordu. Herhalde onu şimdi köşesinden icra ediyor."

CUMHURİYET HAYAL PARTİSİ

TL simgesinin tartışılması da Erdoğan'ın gündemindeydi. RTE harflerinin simgede kullanıldığını iddia eden CHP'nin ekonomi kurmayları eleştirilerden nasibini aldı:

"CHP'nin simge açıklanınca Türkiye'de tahminden çok daha fazla sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Alttan bakınca şuna benziyor, aynaya tutunca şu oluyor diyerek zorlama yorumlar yapıldı. CHP'yi özellikle tebrik ediyorum. Hayal güçlerini zorlayarak simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddialarını da kamuoyuna duyurdular. Mübarek CHP değil, Cumhuriyet Hayal Partisi."

NEREDE ÜST ÜSTE KOYDUĞUNUZ TUĞLALAR?

Erdoğan'ın "Nerede üst üste koyduğunuz iki tuğla var? Ne olur bize bir gösterin. Bugüne kadar bu sorumuza cevap alamadık'' sözlerinin ardından izleyici sıralarından bir vatandaşın, ''Yok ki Başbakanım yok'' diye bağırması, salonda gülüşmelere neden oldu.

BENİM OĞLUM BİNA OKUR

Erdoğan, ayrıca  ilişkin, ''Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Hangi çözümü ürettiniz, hangi çözüm önerisiyle geldiniz? Yapılanı kötülemekten, kulp takmaktan öteye gidemediniz'' dedi.

''Zaten dikili ağaçları olsa bunu görürdük'' ifadesini kullanan Erdoğan, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un TBMM Milli Eğitim Komisyonunda 12 saat konuşmasını hatırlattıklan sonra şunları söyledi:

"Bir tanesi övünüyor, komisyonda, CHP'li milletvekili 12 saat konuşmuş... Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Hangi siyaseti ürettiniz, hangi çözümü ürettiniz, hangi çözüm önerisiyle geldiniz. 9 yıla, geriye doğru bir bakın; yapılanı kötülemekten, yapılanı eleştirmekten, yapılana kulp takmakta bir milim öteye gidemediniz. Bunların muhalefet anlayışı, 'aka kara, karaya da ak' demektir."

YALAN MAKİNASIYLA VURDU

Geçtiğimiz haftaki iki lider arasındaki yalan polemiği de devam edecek gibi görünüyor. Kendisine "Yalan makinası" diyen Kılıçdaroğlu'na verdiği cevap milletvekillerinin büyük alkışın aldı:

"Ben seçim sürecindeki iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı'na şunu söylemiştim. Hesap uzmanı olarak işe başladın ama yalan uzmanı oldun. Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP Genel Başkanı'na bakın demiştim. Belli ki çok alınmış, bana 6 defa yalan makinesi dedi. Peki yalan makinesi nedir? Yalanı test eden yalanı ortaya çıkaran cihazdır."

FARKINDA OLMADAN İLTİFAT EDİYOR

Erdoğan daha sonra edebiyatta hiciv sanatına örnek olarak gösterilen Nefi'nin çok meşhur bir dörtlüğünü okudu:

"Nefi, ''Tahir efendi bana kelp demiş, İltifatı bu sözde zahirdir, Maliki mezhebim zira, İtikadımca kelp tahirdir'' demiş. CHP Genel Başkanı bana 'yalan makinesi' diyerek güya hakaret etmeye çalışıyor ama aslında kendi yalanlarını ortaya çıkardığımız için farkına varmadan iltifat ediyor. Teşekkür ediyoruz.

CHP'NİN DOKU NAKLİNE İHTİYACI VAR

Kaset skandalı sonrası CHP'nin başına geçen Kılıçdaroğlu'na tıbbi terimlerle yüklenen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kaset operasyonuyla çok başarılı yüz nakli gerçekleştirildi. Ama CHP'nin toplumsal dokuyla uyuşacak doku nakline ihtiyacı var. CHP'nin önce genlerini değiştirmesi gerekiyor. Geçen hafta çıktı AK Parti'yi 28 Şubat'ın ürettiğini söyledi. 28 Şubat'ta davulları siz çalıyordunuz. Müdahaleye neden çanak tuttunuz. Piyon olarak kullanılmış ikna odalarının mucitlerini neden partinizden milletvekili yaptınız?"

BRÜTÜS ARIYORSAN AYNAYA BAK

Erbakan'ı hançerlemekle suçlayan Kılıçdaroğlu'na kaset skandalı sonrasında faklı demeçlerini hatırlattı:

"AK Parti'ye kapatma davası açıldığında Ankara'da hakimler var diyen siz değil miydiniz? Bizi arkadan hançerlemekle itham eden Kılıçdaroğlu bu iftiralarını Eski Genel Başkanı'nın gözünün içine baka baka yapıyorlar. Biz AK Parti'yi kapatılan partinin arkasından kurduk. Ama siz eğer Brütüs arıyorsan aynaya bak. Aynaya baktığında ziyaretine gidip çıktığında 'aday olmayacağım' deyip aday olan bir Brütüs göreceksin. Yüz nakli yapıldı ama genler aynı. 28 Şubat değil mi İmam Hatiplerin orta kısmını kapatan. Ona sahip çıkan kim, sensin. Kızlarımızın üniversiteye gidebilmesinin önünü açmak için yapılan yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüren sen değil misin?"

EVLERİ İŞARETLENEN ALEVİLER KONUSUNDA KİMLERİ ELEŞTİRDİ? EMEKLİYA YAPILAN İNTİBAK ZAMMININ AYRINTILARINI AÇIKLADI. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Adıyaman'da evleri işaretlenen Alevi vatandaşlar konusuna değinen Erdoğan, içlerinde Alevi olmayanları da evinin işaretlendiğine dikkat çekti. 

CHP SORUMSUZ DAVRANIYOR

Emniyet ve istihbarat birimlerinin büyük bir hassasiyet ve titizlik içinde konunun üzerine gittiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ancak burada dikkat çekici olan şudur; bir CHP milletvekili çıkıyor, daha ilk anda olayın boyutları ortaya çıkmadan 200 evin kapasının işaretlendiğini iddia ediyor. CHP'li milletvekilleri meseliyi abartarak, farklı yerlere çekerek adeta buradan bir kışkırtma üretmek için ellerinden geleni yapıyor. Cumhuriyet Hayal Partisi dedim ye, hayallerinin sınırı yok. Meseleyi aldılar Kahramanmaraş, Çorum, Sivas olaylarına kadar götürdüler. Aynı şekilde medya, böyle hassas bir konuyu farklı yerlere çekerek bilerek veya bilmeyerek hassasiyetleri kaşıyor. Bu sorumlu bir davranış değildir. Olay daha soruşturma aşamasındayken, olayın boyutları netleşmeden, tüm Türkiye'deki Alevi vatandaşları galeyana getirecek, rahatsız edecek bir tutum sergilemek sorumsuzluktur, tahriktir, provokasyondur. Biz belli bir kesimin, belli bir inancın, belli bir etnik unsurun iktidarı değiliz. 

TAHRİK VE AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA DİM DİK DURUYORUZ

Biz bu ülkedeki 75 milyonun iktidarıyız. Hepsinin hakkını, hukukunu, güvenliğini korumak bizim görevimiz. Şundan herkes emin olsun, böyle bir hadisenin önünde, bunların karşısına ilk önce biz dururuz. Bu ülkede ayrımcılığın karşısında dimdik durduğumuz gibi, bu tür tahrik ve kışkırtmaların karşısında dimdik dururuz. Bu olayın da üzerine karalılıkla gidiyoruz. İnşallah kısa sürede mesele tüm boyutlarıyla aydınlanacaktır. ''

Erdoğan, Avrupa'nın bir çok ülkesinde sosyal haklarda kesintiye gidildiğini, emekli maaşlarının düşürüldüğünü, emeklilik yaşının yükseltildiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: arttırmak için bir gayretin içinde olduklarını ifade etti.

''Bir yandan alım gücünü yükseltirken bir yandan da enflasyon üzerinde artışlar yapmak suretiyle hem çalışanlarımızı emeklilerimizi enflasyona karşı koruduk, hem de geçmiş dönemlerin kayıplarını bu şekilde telafi ettik.   

KATLİAMLARIN HESABI ER YA DA GEÇ ESAD'DAN SORULACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan insanlık dramına değindi, yaptıklarının er ya da geç Beşşar Esed’den sorulacağını söyledi.

Suriye’de akan kanın yerde kalmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Babasının yaptıklarının bu dünyada hesabı sorulmadı ama er yada geç yaptıklarının hesabı oğul Beşşar Esed'den sorulacaktır. İnsani koridor derhal açılmalıdır. Arap Ligi planı uygulamaya konulmalıdır. Suriye halkı asla yalnız değildir ve asla yalnız bırakılmayacaktır.'' diye konuştu.

SSK EMEKLİ MAAŞI YÜZDE 217 ARTTI

2002 yılından bugüne kadar emekli maaşlarındaki artış oranlarının son derece dikkat çekici olduğuna işaret eden Erdoğan, ''SSK emekli maaşını 9 yılda yüzde 217 oranında arttırdık. Reel artış ne biliyor musunuz? Yüzde 39. Bakın geri gidiş yok, eksilme yok, artış var. SSK tarım emeklilerinin maaşı da yüzde 239 arttı. Reel artış yüzde 49. Reel artış bu. BAĞ-KUR esnaf emeklisinin aylığı 9 yılda ne kadar arttı biliyor musunuz? Yüzde 344. Reel artış yüzde 94. Bakınız hiç eksiden konuşmuyoruz. Hep artıları konuşuyoruz.

BAĞ-KUR tarım emeklisinin aylığı ne kadar arttı biliyor musunuz? Yüzde 648. Reel artış yüzde 227. Memur emeklimizin maaşını da yüzde 159 arttırdık. Reel artış yüzde 14. Bu dokuz yıllık dönemde iktidarımızın döneminde emekli vatandaşımızın enflasyon altında ezilmesine, enflasyon canavarına teslim olmasına asla müsaade etmedik.''

Şu anda Avrupa'nın bir çok ülkesinde sosyal haklarda kesintiye gidildiğini, emekli maaşlarının düşürüldüğünü, emeklilik yaşının yükseltildiğini dile getiren Erdoğan, ''Biz ise Türkiye'de tam tersine emeklimizi koruyor, gözetiyor, refah seviyesini daha da yukarı çekiyoruz'' dedi.

12 Haziran seçimleri öncesinde emeklilere bir sözlerinin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, İntibak Yasası'nı çıkaracaklarını, adaletsizliğe böylece son vereceklerini ilan ettiklerini, bunun sözünü verdiklerini belirtti. Seçimlerin hemen ardından çalışmalara başladıklarını, ilgili kesimlerle istişareleri yaptıklarını ve ilgili kanun tasarısını hazırlayarak TBMM'ye gönderdiklerini anlatan Erdoğan, tasarının geçen hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülüp kabul edildiğini anımsattı. Erdoğan, şunları söyledi:

İNTİBAK ZAMMINI AÇIKLADI

''Bu düzenlemeyle, 2000 yılından önce emekli olan ve altı gruba ayrılan Sosyal Sigorta Kurumu emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğini gideriyor, emeklilerimize büyümeden pay veriyoruz. Düzenlemeyi yaparken yeni eşiksizliklere yol açmamak için de azami hassasiyet gösterdik.

Bu yeni kanunla 2000 yılından önce maaş bağlanmış 2 milyon 700 bin emeklimizin aylıkları yeniden hesaplanacak. 2008 yılına kadar geçen sürede gerçekleşen büyüme oranlarının yüzde 75'i de bu emeklilerimizin maaşlarına yansıtılacak. Böylece 1 milyon 900 bin emeklimizin aylığında 50 Lira ile 339 Lira arasında bir artış olacak.

BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarında da intibak ihtiyacı olduğunu gördük ve 12 bin BAĞ-KUR emeklimizi intibak kapsamına aldık. BAĞ-KUR emeklilerimize de intibak kapsamında 27 lira ile 118 Lira arasında yine aynı şekilde bir artış sağlayacağız. Memur emeklilerimizin aylıklarında kendi aralarında bir farklılaşma olmadığı için onları intibak kapsamına almadık.

On yıllardan devam eden on yıllardır beklenen bir çözüm konusunu, meselesini böylece çözüme kavuşturduk. İntibak yasasının da özellikle emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum.''