BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHP liderini tilkiye benzetti

Başbakan Erdoğan Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER- Fatih Projesi ile bu ülkede yeni bir çağ başlattıklarını söyleyen Erdoğan 4+4+4 yasası ile ilgili konuşan CHP liderine de çatmadan durmadı.

Erdoğan:'Meydanlarda konuşmakla bir yere varılmaz.'

Başbakan Erdoğan Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuştu. CHP Genel Başkanı'nın 4+4+4 yasası ile iddialarını birkez daha dile getiren Erdoğan, CHP liderine bir de tavsiye de bulundu.

Erdoğan: 'Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Şimdi muhalefet 4+4+4'ün önüne geçiyor. 20 milyar dolar yolsuzluktan bahsedip duruyor. Bu ülkede yargı ne iş yapar. Savcılar seni bekliyor git. Bildir ver dilekçeni oraya. Dünya bunu yakalamış ama bunlar bundan ürküyor.' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İnsanlık tarihi en başından itibaren sürekli değişim içinde oldu. Savaşlar insanlık tarihinin yönünü değiştirdi. Binlerce yıl kullanılan tarım araçları 20-30 yıl önce tarih oldu. Bizler ve yaşıtlarımız, sınırlı imkanlara sahip bir ülkenin çocukları olarak dünyaya geldi. Bizler sınırlı imkanlara sahip ülkenin çocukları olarak dünyaya geldik.

BU İŞ HAYRA ALAMET Mİ BELLİ DEĞİL

Ben televizyonla birlikte sokakların nasıl boşaldığını, sokaktaki çocuk cıvıltısının kesildiğini hatırlıyorum. Bir evde birden fazla televizyon var. Her odada ayrı ayrı. Ama bu gidiş hayra alamet mi belli değil. Bu çocukların birer de cep telefonu var. Bilgisayar, internet süratle yayılıyor.

BİZİM ÇOCUKLUĞUMUZ DAHA NEŞELİ GEÇTİ

Tüm yoksulluğa, imkansızlığına rağmen bizim çocukluğumuz bugünün çocuklarına göre daha neşeli daha unutulmaz geçti. Çünkü bizim oyun alanımız sokaklardı, oyun alanımız masmavi gökyüzünün altıydı. Bizim çocukken mahallenin bakkalından aldığımız ucuz gazozun tadını şuan hiçbir şeyden alamıyorum. Bilmiyorum o tadı alanınız var mı? Sokakta dayanışmayı, paylaşmayı öğreniyorduk. Bu kardeşlik dayanışma anlaşmasını biz bugüne uyarlıyoruz. Bezden yapılmış bir top bugünkü bilgisayar oyunlarından eğitici ve eğlenceliydi. Biz ucuza köfte ekmek alıp maçlara giderdik. Hasta falan da olmadık. Bugünlere öyle geldik. Bakterileri ürküttük. Diyorlar ya ucuz alma bir şey olur bize hiçbir şey olmadan bugünlere geldik. Bizim değişimi kontrol etmek, yönlendirmek ve sağlıklı bir şekilde kanalize etmek gibi bir görevimiz var.

TEKNOLOJİ BİZE DEĞİL BİZ TEKNOLOJİYE HÜKMETMELİYİZ

Bazı çocuklar sadece teknoloji dili ile konuşuyor. Hatta yüzyüze oldukları halde mesajlaşarak anlaşan çocuklar var. Teknoloji bize değil biz teknolojiye hükmetmeliyiz. Eğer robotların egemenliği ele geçirmesi diye bir şey varsa bugün dünyada bu kısmen yaşanıyor. Teknoloji bilinçsiz kullanıldığında insanı hapsediyor.

BUNDAN 30 YIL ÖNCE HİÇ BÖYLE MİYDİ?

Bundan 30-40 yıl önce hanımların evinde çamaşır makinesi yoktu, elektrik süpürgesi, otomobil yoktu. O hanımların boş vakti bugünden daha fazlaydı. O hanımlar o zamanda çileler çektiler. Benim eşimde çok zorluk çekti. Eşim 4 tane çocuk büyüttü. Bezleri yıkadı, ovdu, kaynattı. Şimdi böyle mi hazır bezi al, at. Şartlar kolaylaştı. Ama sorunca hala 1 çocuk yeter diyor vatandaş. Çamaşır makineleri var.

MEYDANLARDA KONUŞMAKLA BİR YERE VARILMAZ

Fatih Projesi ile biz tüm okulların eğitim alt yapısını değiştiriyoruz. Biz Fatih Projesi ile bu ülkede bir çağı aşıyoruz.Bu proje ile çocuklarımızın özgüvenini arttırıyoruz.

Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Şimdi muhalefet 4+4+4'ün önüne geliyor 20 milyar dolar yolsuzluktan bahsedip duruyor. Bu ülkede yargı ne iş yapar. Savcılar seni bekliyor git. Bildir ver dilekçeni oraya. Meydanlarda konuşmakla bir yere varılmaz.

Dünya bunu yakalamış ama bunlar bunda ürküyor. İleri, modern ülkelerin ulaştığı noktalara süratla gidiyoruz. Tüm öğrencilerimize kısa zamanda tabletleri vereceğiz.

Ama asıl çocuğa o bilgisayarı nasıl kullanacağınız öğretmemiz. Bunu da çocuklarımıza ailelerin ve öğretmenlerimizin öğretmesi gerekiyor. Başta öğretmenler anne babalar olmak üzere çocuklarımızı bilinçlendirmek zorundayız.