BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Cemaate operasyonu niye erteledi?

Başbakan Erdoğan da Başbakan Yardımcısı İşler de seçimden sonra cemaate operasyon olacağını söylüyor. Peki ama neden seçimden sonra;

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok AK Partili, seçimle ilgili vaatlerini daha sık tekrarlamaya başladı. Cemaate 30 Mart seçimlerinden sonra operasyon yapılacağı söyleniyor. Peki ama hükümet cemaat operasyonunu neden 30 Mart'tan sonraya bıraktı?

Zaman si yazarı Bülent Korucu'nun iddiasına göre bunun 2 önemli sebebi var. Hükümetin 'cemaati bitireceğim' söylemini seçim propagandasına çevirdiğini belirten Korucu, 30 Mart sonrası için de şu tahminlerini sıralıyor;

"Başbakan’ın acele etmemesinin iki sebebi var. Biri seçimler öncesi aleyhlerine dönme ihtimali. Diğeri ise kendi ifadesiyle ‘gerekli hukukî hazırlıkları’ tamamlamak. Hazırlıklarla ilgili ipuçlarını ise diğer ağızlardan alabiliyoruz.

Mesela İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şöyle diyor: “Şu sıralar bu kanun dışı oluşuma karşı hukukî altyapı hazırlanmakta, hatta bitmek üzere. Herkes çok yakında devletin bu paralel yapıya karşı nasıl bir yasal prosedür izleneceğini görecek.”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner daha açık konuşuyor: “Onları bulacağız. Onlar araştırılıyor, soruşturuluyor, deliller oluşturuluyor. Yargıya da intikal ettirilecek, idarî soruşturmalar da yapılacak.”

ÖCALAN'A YAPILMAYANI GÜLEN'E REVA GÖRMEK

Özel mahkeme ve özel hukuk ancak darbe dönemlerinde gördüğümüz uygulamalar. En acı ve hukuk katliamı yapanı 27 Mayıs’ta ortaya çıkmıştı. Doğal yargıç ilkesi gereği suçun işlendiği anda ve mahaldeki mahkeme görev ve yetkilidir. Yürütme organının herhangi bir kişi veya grup hakkında yapılacak soruşturmanın zamanı, kapsamı ve mahkemesini belirlediği ülkelere demokrasi denilmiyor. Türkiye, Abdullah Öcalan’ı bile yargılarken lehe düzenlemeler yapmıştı. Apar topar kanun değişikliğine gidilerek DGM’deki asker üye çıkarıldı; yerine sivil yargıçlardan müteşekkil heyet kuruldu. Öcalan’a yapılmayanı Fethullah Gülen’e reva görmek AK Parti’yi zorlayacaktır. Zaten seçim sonrasına ertelemenin sebebi bu.