BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.408,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan çattı Bahçeli sert çıktı

Erdoğan'ın hedefinde Bahçeli vardı. Sert sözlere Bahçeli'den cevap geçikmedi. İşte Bahçeli'nin Erdoğan cevabı;

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Kırıkkale mitingindeki, "Türklük ne zamandan beri senin tasarrufun altında ya? Kimse etnik kimlik üzerinden siyaset yapmasın" sözlerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yanıt geldi.

Erdoğan’ın meydanlarda "Yalan rüzgárları" estirdiğini söyleyen Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklama şunları vurguladı:

"Erdoğan, seçim kampanyasında yalan, karalama, istismar ve aldatmacaya dayanan seviyesiz ve ucuz bir stratejiyle Türk milletinin karşısına çıkıyor. Erdoğan’ın seçim kampanyası, sapla samanın birbirine karıştığı, bütün ölçü ve ayarların kaçtığı hazin bir orta oyununa dönüştü. İftira ve çamur atma silahına sarılan, sahte demokrasi havarisi ve sanal kahraman rolü oynayarak, seçim rüşveti dağıtarak, siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Başbakan, seçim meydanlarında yalan rüzgárları estirmektedir.

ÜSLUP DÜZEYİ DÜŞTÜ

Erdoğan’ın üslup ve hitap düzeyi giderek düşüyor. Bu kampanyada; AKP’nin eseri olan yoksulluk, işsizlik, ekonomik çöküntü, siyasi kirlilik, yolsuzluk, ağırlaşan güvenlik sorunları ve siyasi zemin kazanan etnik bölücülük yoktur. Başbakan’ın bütün telaşı, bu konulardaki lekeli sicilini unutturmak, gerginlik ve çatışma stratejisiyle bunların üzerini örtmektir.

Biz Türkiye’nin ortak milli değerlerini mukaddes sayan ve Türk milletini karşılıksız seven Türk milliyetçileriyiz. Bu hüviyetimiz de en büyük onur ve iftihar kaynağımızdır. Türklük, Türk milletinin değerleri ve milliyetçilik, elbette bizim tekelimizde değildir. Bu değerlerin herkes tarafından görüntü ve sözde değil, ruhta ve özde paylaşılması ve benimsenmesi bizleri mutlu edecektir. Siyasi mücadelemizin yegane amacı ve hedefi budur.

"ERDOĞAN TAKINTILI"

Bu çerçevede, Türk milletinin kimliğiyle sorunlu ve takıntılı olan, Türk milletini etnik temelde tasnif ederek Türkiye Cumhuriyeti devletini çok parçalı millet anlayışına dayalı bir vatandaşlık Cumhuriyetine dönüştürmeye çalışan Erdoğan’ın da Türklük değerlerini özde benimseyecek bir noktaya gelmesi en fazla bizleri sevindirecektir.