BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan: Bunların terör örgütünden ne farkı var

Partisinin Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cemaati terör örgütüne benzetti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde yine Gülen ve cemaat vardı. Örgüt yöneticilerinin inlerine gireceklerini söyleyen Erdoğan, alim maskesi altında iş çevirmekle suçladığı Gülen'in neler yaptığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, cemaat için "Bunlar cumhurbaşkanını da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat filan değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor" ifadelerini kullandı.

"İmralı'ya ne söz verdin?" diye soran Bahçeli'yi Öcalan'ın idam kararını sümen altı etmekle suçlayan Erdoğan, "Bahçeli, benim adım Tayyip Erdoğan. Ben hayatım boyunca, Rabbime hamdolsun, bu vatanımı, milletimi kimseye satmadım." diye cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kastamonu Kuzeykent Pazar Yeri'nde düzenlenen mitingindehalka seslendi. İşte konuşmasından öne çıkan konular:

KILIÇDAROĞLU DAĞITMIŞ

Kılıçdaroğlu, dağıtmış. 'Uydurma' dedi. Bunda vicdan yok. Konvoyumuzun dönüşü sırasında Kastamonu'da alçakça bir saldırı oldu. Ve polis memurumuz Recep Şahin kardeşimiz orada şehit edildi. Buna bile 'düzmece' dedi, 'uydurma' dedi. Recep Şahin kardeşime bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bugün Türkiye'nin bir yiğit evladını 2009 seçimleri sırasında helikopteri düşerek, aynı güne, bugüne rastlıyor, Hakka yürüyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin de vefatının beşinci seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim sizlerden razı olsun. Bu coşkunuz, heyecanınız, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Kastamonu'da bir tarih yazıyorsunuz. İstiklal destanını tekrar yazmaya toplandığınız için hepinizi şükranla anıyorum. Rabbim Kastamonu'yu korusun, ilmini bereketini artırsın.

ALİM MASKESİ ALTINDA NE İŞLER ÇEVİRDİĞİNİ ANLATACAĞIM

Bu Pensilvanya'nın alim maskesi altında ne işler çevirdiğini sizlere tek tek anlatacağım. Kastamonu ilim şehridir, alimlerin şehridir. Kastamonu her zerresiyle bir ahlak, edep şehridir. şu anda sürdürülen kirli, ahlaksız, edep dışı siyaseti sizlerin dikkatine sunacağım. Bazı ahlaksız görüntüleri internet üzerinden servis ederek, önce CHP'yi baştan sona dizayn ettiler. Eski genel başkanı gönderdiler, yerine şu andaki zatı getirdiler. Ardından 2011 seçimleri öncesinde MHP'li sazı adaylara, milletvekillerine aynı şekilde ahlaksızca görüntüler üzerinden saldırdılar. Şu anda onlar MHP'nin milletvekili kadrolarında yok.

OSLO GÖRÜŞMELERİN SIZDIRDILAR

Sayın Bahçeli; madem güveniyordun niye gönderdin? Onlarla devam etseydin. Öyle mi? Göndermeseydin? Sonuna kadar arkasında dursaydın. Böylece MHP'yi tehdit ettiler, MHP'ye şantaj başladı. Sonra bizim gençlerimiz şehit olmasın, çocuklarımız ölmesin, terör bitsin diye vermiş olduğumuz çözüm mücadelesini baltalama vazifesini üstlendiler. Oslo'da yapılan görüşmeleri, yine bu Pensilvanya eliyle kamuoyuna sızdırdılar, montajlayarak sızdırdılar. Yalan, yanlış sızdırdılar. Çözüm sürecinde çok önemli rolü olan MİT Müsteşarını 7 Şubat 2012'de gözaltına almak istediler.

SÜMEN ALTI EDEN SENSİN

Bu Bahçeli ne dedi? 'Sen, İmralı'ya ne söz verdin?' dedi. Bahçeli, benim adım Tayyip Erdoğan. Ben hayatım boyunca, Rabbim'e hamdolsun, bu vatanımı, milletimi kimseye satmadım. Onun hesabını siz verin. Ecevit, sen Bahçeli ve Yılmaz, üçünüz beraber burayla ilgili idam kararını sümen altı ettiniz. Sümen altı eden sensin. Niye itiraz etmedin? Niye o zaman kalkıp da hükümetten çekilmedin?  Bunlar hiçbir zaman dik durmadılar. Hep iftira attılar. Bizim çözüm sürecimiz farklı bir olaydır, benim müsteşarımın görüşmeleri farklı bir olaydır.

SIRTIMIZDAN HANÇERLEDİLER

Pensilvanya dershaneleri bahane etti, rantı bahane etti ve açık şekilde bizi sırtımızdan hançerlemeye, hainlik etmeye, nankörlüklerini açık açık ifade etmeye başladılar. 17 Aralık'ta 'yolsuzluk' diyerek, rüşvet iftiraları üzerimize atarak saldırdılar.

MAHKEME KARARI FİLAN YOK

Ardından illegal olarak kaydedilmiş ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Bir cumhurbaşkanını, başbakanı, genelkurmay başkanını, bakanları hiçbir suretle, mahkeme kararı filan olamaz, böyle bir mahkeme kararı filan yok, böyle bir şey alamazsın, dinleyemezsin. Ama bunlar cumhurbaşkanını da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat filan değil, örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor.

TAKİYYE YALAN İFTİRA

Aynı şeyi bunlar yapmış. İşte Pensilvanya'daki zatın konuşmalarını dinliyorsunuz, neler söylüyor, neler. Sevgili peygamberimizi Miraç'tan indiriyorlar, kamyonete bindiriyorlar ve bunu kendi televizyonlarında da yayınlıyorlar. Bunlarda takiyye var, yalan var, iftira var.  Merhum Savaş Ay 95'de bununla söyleşi yapıyor. 'Hayatımda bir kere oy kullandım. Şimdi Hazreti Cebrail inse, parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Böyle bir benzetme olur mu? Sen ne biçim hocasın? Benzetme hata kabul etmez. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da afedersiniz, parti mi kuracak? 99'da buradan kaçtı ya, soruyorlar, nereye gitti? Verdiği cevap, 'inzivaya çekildi' Nerede inzivaya çekildi? Pensilvanya'da. İnzivaya çekilmek istiyorsan sana Kastamonu yetmez mi? Kastamonulu Şabanı Veli Hazretlerinin inzivaya çekildiği yer var. Sen de buraya komşu olabilirdin. Memleketin Erzurum'da bunu yapabilirdin. Konya'da, İstanbul'da yapabilirdin. İstanbul'da Altunizade'deki o devasa yer senin inziva hayatın için gayet güzel, geniş rahat bir yer.

BİR ODADAN GELDİM DEME, ŞİMDİ NEREDESİN ONU SÖYLE

Orada da yapardın. Hani diyor ya tek odada yaşamış. İnsanın hayatında tek oda da olur, ondan sonra o genişleyerek şu andaki gibi Pensilvanya'daki saltanat sarayları da olur, villalar da olur. Ben bunu garipsemiyorum. Ama bunu istismar etme. 'Bir odadan geldim' deme. Şimdi neredesin onu söyle. Affedersiniz milletten topladığınız zekatlarla, sadakalarla, himmetlerle inşa ettiğiniz buraları konuşuyorsun. çirkinlikler, edepsizlikler, ahlak dışı eylemler artık bunlarla sınırlı değil.

KASTAMONUDA'DA MHP'YA OY VERİN DİYORLAR

Pensilvanya artık açık açık MHP'yi CHP'yi desteklemeye başladılar. AK Parti dışında kime verirseniz verin. Kastamonu'da AK Parti'ye değil MHP'ye verin. buradaki taktik de bu. Psikolojik üstünlüğü ele almanız, bunu başarmanız lazım. Efendim 'Tehdit ediyorlar'. Neyi tehdit ediyorlar, hani demokrasi vardı? Tehdit varsa hemen emniyete, kaymakamlığa, valiliğe bildireceksiniz. Eğer gerekli tedbirler alınmıyorsa bize bildireceksiniz. Ne kaymakam ne emniyet ne vali, eğer burada gerekli tedbiri almazsa gerekeni biz yaparız. Benim vatandaşımı kimse tehditle sindiremez.

KIZ ÖĞRENCİLERE ŞANTAJ

2 milyonun üzerindeki insan Yenikapı'da toplandı. Cumhuriyet tarihinde böyle miting yok. Ne diyor halkımız  yetti be. Kastamonu bugün bir başka. Bunlarda şantaj, tehdit, tuzak, kompo var. Evlerde kalan kız öğrencilere ne diyorlar biliyor musunuz? Elimizde görüntüler var ailene şikayet ederiz diyorlar. Üniversitede erke arkadaşıyla görüşmesini farklı biçimdi annesine babasına yansıtıyorar. Bunlar ahlaktan nasibini almamış.

METRO TURİZMİN SAHİBİNİN AÇIKLAMALARI

Seni telefon kayıtların elimizde. Bunları yayınlarız. Samsunlu metro turizm sahibi açıklamalar yaptı. Tehdit ettiler, şu kadar para vereceksin. Yıllarca yardımda bulundum diyor. Makbuzlu yardımın dışında etmediği için içeri alıyorlar. Kim paralel yargı. Neler yaptığı ortada. O kadar ileri gittiler ki senin kardeşine hastayken kan verdik CHP'ye oy vermezsen haram ederiz diyorlar.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNİN İNLERİNE GİRECEĞİZ

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunlarınki yatsı olmadan söndü. '30 Mart'tan sonra sizi tutuklayacaklar, hapsedecekler, gözaltına alacaklar' diye yalanlarla kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara da inanmayın. Biz bu örgütünün yöneticilerinin, suça bulaşanların inlerine kadar elbette gireceğiz. Ah benim temiz, ihlaslı, inançlı kardeşlerim, biz asla size karşı böyle bir provokasyona fırsat vermeyiz.

OY PUSULASI UYARISI

Kastamonu'da yanlış yerel yönetimi değiştirmeyecek miyiz? Belediyecilik bizim işimiz. Temiz siyasetin hakim olması için mücadele veriyoruz. Siyaset üzerindeki çete baskısını temizlemeye çalışıyoruz.

Oy pusulalarını geçersiz hale getirmek için gayret gösteriyorlar. Oy kullanacağınız pusulanın üzerinde en ufak bir kalem çiziği görmeyin. Gördüğünüz zaman iade edin. 'Kusura bakmayın ben bu oy pusulasını kullanmam' deyin. Bir kalem çiziği dahi olmasın. Tertemiz olacak oy pusulası. Mührü vuracağız, nereye, AK Parti'nin ambleminin altına mührü vuracağız ama yazmayacağız. Herhangi bir çizik atmayacağız.

İLKESİZLİĞİ GÖR

CHP, MHP, Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. 28 Şubat'ta zulüm yaşattı, bu MHP'ye asla aldanmayın. Okyanus ötesi deyip Pensilvanya'ya saldıran Bahçeli'nin Şimdi Pensilvanya'nın dizinin dibinde oturmasına bak. İlkesizliği seviyesizliği gör.

Kardeşlerim Halkbankası esnafa yüzde 49 faiz ile kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5. Borç milli gelire oranla ölçülür. Şu anda 12 önce borcumuz milli gelire oranı yüzde 73'tü yüzde 35. Devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Şimdi tek haneli rakama düştü.

35 SIZMADIKLARI YER KALMADI

35 yıl sızmadıkları yer bırakmamışlar. Adana'da TIR'ları durdurdular. Başka devletin savcısı olsa o alçaklığı yaptırmazdı. Ben bunları izleyince şok oldum. Gereğini yaptık zaten. O MİT Suriye'deki Bayırbucak türkmenlerine yardım götürüyordu. MHP neden sesini çıkarmıyor. Onları katil Esad'ın bombalarına mı mahkum edelim. Bunların meydanlardaki konuşmalarına bakmayın.

Bütün bu süre içerisinde bu CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte Baas rejiminin askerleri oldular.

SURİYE TEPKİ VERMEDEN CHP TEPKİ VERDİ

Biliyorsunuz daha önce de helikopterleri bu şekilde hava sahamızı ihlal etmişti. Çok ilginç, Suriye daha tepki vermeden CHP bu hadiseye tepki verdi. Bunların yayın organları, yandaş medyaları var ya hepsi birden tepki veriyor. Daha Suriye kendisini savunmadan CHP onun yerine Suriye'yi savunuyor. Genel başkan yardımcısı suriye lehine açıklamalar yapıyor, genel müdür yine çark ediyor, bu defa Suriye'nin avukatlığını üsteniyor.

TWİTTER ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Meydanlar konuşuyor, televizyonlar değil bizi millet bağlar meydanlar bağlar. Kalkıyorlar başbakan presij kaybediyor diyorlar. Twitter'ı yasaklamak süretiyle presjit önce twitter mahkeme kararlarını öğrensin. 

Sen kalkıp da Amerika'da Amerika Başkanına Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın. Yaptığın anda indirirler seni. Bu kalkacak Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak ve bunları Twitter'dan bütün uyarılara rağmen indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma bu tür şeyleri yapacaklar, uyarılara rağmen indirmeyecekler, mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, biz de seyredeceğiz. Ben şimdi o televizyonlara çıkanlara söylüyorum, siz Amerika'daki Twitter'ın mı avukatısınız, bu milletin başbakan, bakan veyahut da milletin mi avukatısınız?

Bıçak katilin elinde can alır, doktorun elinde can kurtarır. Olay budur, kalkıp da erdoğan'a iftirayı yapar, twitter'da yaymaya kalkarsan kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.

KILAVUZU KARGA OLANIN

Kılıçdaroğlu diyor ki; İsviçre'de benim 13 ayrı bankada hesabım varmış Bunda yüz, karakter yok. Dedim ki hangi bankadaysa bul, çıkar. Gidelim, beraber o paraları bulup alalım, sana vereceğim sen çok fakirsin ya. Hala sesi çıkmadı. Kılavuzu karga olanın... Hala cevap yok. CHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksiniz? Yeni Engenekon'un avukatlığını yapan bir kişi. Ama Türkiye'nin avukatlığı yapamıyor.

YATIRIMLAR

Göreve geldiğimizde inebolu limanını tamamladık mı? 400 yataklı devlet hastanesi ile ağız diş sağlığı hastanesi yapıyoruz. 208 derslikli içinde her türlü faliyetin olacağı eğitim kampüsü yapıyoruz. Proje hazır ihalesi Ağustos ayında yapıyoruz. 12 yılda Kastamonu'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor muydunuz? 4 katrilyon. İki dev baraj yapıyoruz. Son 12 yılda inşa ettiğimiz 22 adet taşkın koruma tesisi ile ilçeleri taşkından koruduk.