BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bu görüntüye ne dedi?

Yemin töreni ilginç görüntüler sahne oldu. DTP'liler ile MHP'liler tokalaştı. Erdoğan nasıl karşıladı?

Abone ol

DTP'lilerin Meclis'teki yemin töreni öncesi Genel Kurul Salonu'nda MHP sıralarına giderek MHP lideri Bahçeli'yle tokalaşması günün sürprizi olmuştu. Meclis'teki bu sıcak görüntüyü, gazeteciler Başbakan Erdoğan'a sordular.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin, "DTP’liler ile MHP’liler tokalaştı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"İnşallah, hayırlı olur. Temennimiz odur ki Türkiye daha ileri bir demokrasiyi, Meclis çatımız altında yaşasın, teneffüs etsin. Barış içinde, dayanışma içinde her şey Türkiye için diyelim. Ülkemiz insanları için diyelim. Ve bunu da başarmanın gayreti tabiiki tek taraflı olmaz, hep birlikte olur. Ama daha önce bir şey söyledim. Özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti bir defa parlamento çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım. Bu tür bir dayanışmanın yapılması şart. Bu dayanışma olmazsa, bundan ülkemiz zarar görüyor, olmazsa milletimiz zarar görüyor. Tabii ki biz bu dayanışmanın beklentisi içindeyiz. Onu da söylemek zorundayım." 

"Cumhurbaşkanlığı için uzlaşma söz konusu olacak mı?" sorusuna ise Başbakan Erdoğan, "Hayırlısı olur" karşılığını verdi.