BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan böceği kimin koyduğunu açıkladı

İnternete düşen Gülen'in ses kayıtlarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde CHP ve paralel yapılanma vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Başkanlık ofisinde bulunan dinleme cihazının paralel yapılanmanın koyduğunu iddia etti.

Erdoğan, internete düşen yeni ses kayıtlarının CHP grubunda yayınlanması çağrısında bulundu.

Erdoğan, telefon görüşmelerinde yer alan konuşmalara gönderme yaparak "Benim ofisimi dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler. Azerbaycan üzerine yapılan kirli hesapları dinlesinler." diye konuştu.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Toplantısı'ndaki konuşmasında, dün internete düşen Gülen'in ses kayıtlarını gündeme getirdi.

CHP ve MHP'nin kaset şantajına boyun eğdiğini savunan Erdoğan, kimin elinde kendileriyle ilgili ne varsa yayınlamaya davet etti. Erdoğan ses kayıtlarıyla ilgili şunları söyledi:

CESARETİNİZ VARSA CHP'NİN GRUBUNDA DİĞER SES KAYITLARINI DA YAYINLAYIN

"17 Aralık darbe girişimini de CHP ıskalamadı. Orada da hemen kendisine rol kaptı. Darbe girişimini kimin yaptığının hiç önemi yok. Darbecilerin ideojisinin, fikrinin, zihniyetinin hiç önemi yok. Eğer bir darbe girişimi varsa CHP oradadır. Sorgusuz ve sualsiz destek verir. Dün söyledim. 'Eğer cesaretiniz varsa CHP'nin grubunda ortalığa dökülen diğer ses kayıtlarını da yayınlayın. Onları da dinleyin' dedim. İşte dün bazı ses kayıtları ortalığa döküldü. Belki de burada şu anda aramızda bulunan kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu dinlemiştir. Buyursun CHP, bunları da dinlesin. Buyursun MHP, bunları da dinlesin. 

PAZARLIKLARI KUMPASLARI DİNLESİNLER

Elindeki medyasıyla hükümete, milli iradeye alçakça saldıran medya patronunun, kirli işlerinin üzerine gitsinler. Benim ofisimi dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler. Azerbaycan üzerine yapılan kirli hesapları dinlesinler. CHP içinde yapılan operasyonları, pazarlıkları, kurulan kumpasları dinlesinler. Ama bunları dinleyemezler, dinletemezler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ipleri, hiç kimse kusura bakmasın, işte bu Haşhaşiler örgütünün eline geçmiştir."

İnternete düşen ses kayıtlarında Karaca olduğu iddia edilen kişinin "böcekle ilgili haber yapalım" teklifine bakın Gülen ne demiş:

AMERİKA İLE ARAMIZI AÇMAYALIM
(25 Ekim 2013)
H. Karaca: Amerika'nın Almanya'yı dinlediği ortaya çıktı ve bununla alakalı da bir gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde de bizim Türkiye Başbakanı ile ilgili de böcek iddiası çıkmıştı "Amerika herkesi dinliyor" diye. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu? Yoksa üstü geçti, geçelim mi efendim?
Gülen: Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazımdır. Başkaları ne derse desin, biz demeyelim.

İRAN'A KARŞI AZERBAYCAN'I DESTEKLEYELİM
(25 Ekim 2013)
H. Karaca: Bu Azerbaycan'da bizim ilgilendiğimiz, gidip geldiğimiz konuştuğumuz, Jandarma'nın başında bir arkadaş vardı, Azeri... O Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olmuş. Çok dost bir arkadaştı. Ona önümüzdeki günlerde bir ziyarete, hayırlı olsuna gidilebilir mi?
Gülen: Çok iyi olur. Zaten kazandıktan sonra arkadaşlar benim namıma bir mektup da götürdüler.
H. Karaca: O mektubu da söylüyor efendim. İlhan İşbelen'ler (istifa eden AK Parti milletvekili) gidiyor ziyarete, bu AK Partililer komisyon olarak. Onun görüntüleri bizde var. Zatıâlinizin selamlarını söyleyince, "Hoca efendinin mektubu geldi bana, çok memnun oldum" dedi. Kendi ifadesi var.
Gülen: Devam ettirmek lazım bunu… İran'ın tesirini azaltmak için bizim onların yanında olmamız lazım.