BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bir konuştu Almanlar buz kesti!

Başbakan Erdoğan'dan Alman hükümetine hem terör hem de entegrasyon konusunda üstelik Berlin'de çok sert eleştiriler geldi

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Tempodrom'da gerçekleştirilen, ''Göç Sempozyumu''nun gala yemeğinde konuştu.

Alman hükümetini hedef alan Erdoğan, "Terör örgütünün para toplamasına göz yumanlar bunu kendi vicdanlarına izah etsin" dedi.

Erdoğan, "Bu insanlık dışı saldırıların tek sorumlusu terör örgütü değil" şeklinde konuştu.                                                                                        

Almanya'da daha çok PKK'lı var
Almanya'nın terör örgütüyle ilişkisine ilişkin bir eleştiri de geçen hafta TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten gelmişti. 'Kandil'in iki katı PKK'lı var' dediği Almanya için Çiçek bakın neler söylemişti... TIKLAYIN

Erdoğan konuşmasında, "Avrupalı dostlarımızın önüne dosyaları koyduğumuzda, tek tek isimleri, dernekleri, yayın kuruluşlarını, aktarılan para miktarlarını koyduğumuzda, bize bahaneler üretiyorlar. Siz o bahaneleri artık bize değil, artık Batman'da öldürülen masum yavrulara değil, eğer izah edebiliyorsanız, önce kendi vicdanınıza izah edin" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Terör örgütüne göz yumanlar, 4 yaşındaki Sultan'dan haberiniz var mı? Terör örgütünün para toplamasına göz yunamara sesleniyorum; anne karnında ölen bebekten haberiniz var mı?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'Merkel'e de ileteceğim' dediği bu eleştiriler sadece terörle mücadele ile sınırlı değildi. Başbakan, Almanya'daki Türklerin entegrasyon sorunundan da Merkel hükümetini sorumlu tuttu.

ENTEGRASYON ÇİFT TARAFLIDIR

Erdoğan, Almanya'daki Türk vatandaşlarının bu ülkeye çok hızlı entegre olduklarını ifade ederek, "Entegrasyon çift taraflıdır. Entegre olan kadar entegre olunanın da ne kadar mesafe kat ettiğini sorgulamak bizim hakkımızdır. Benim buradaki kardeşim Almanca öğrensin ama kimse ana dilimizi unutmamızı beklemesin" dedi.

Erdoğan, Almanya'ya göçün 50. yılı dolayısıyla Tempodrom'da gerçekleştirilen, ''Göç Sempozyumu''nun gala yemeğinde yaptığı konuşmada, yarın Almanya'dan Fransa'ya geçeceğini, G-20 zirvesi esnasında görüşeceği liderlere, terör örgütüne gösterilen müsamahanın Türkiye'de nasıl kanlı eylemlere dönüştüğünün artık daha iyi görülebilmesi için bu gerçeği çok daha net ve kararlı biçimde ileteceğini söyledi.