BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  GÜNCEL

Bu ülkede Kandil'dekinin iki misli PKK'lı var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör örgütlerinin rahat rahat hareket etmesini eleştirdi. Hedefte ise bildik bir ülke vardı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Türkler ve Almanlar hep beraber hareket etmişlerdir" diyen Alman diplomatına "O beraberlik nedeniyle biz bir imparatorluktan olduk" yanıtı vererek, eleştirilerini sıraladı.

Çiçek, "Almanya'da Kandil'dekinin iki misli PKK'lı, DHKP-C'li var" dedi.

Türkiye-Almanya işgücü değişim nedeniyle Türkiye'den ilk işçi kafilesinin gidişinin 50. yıl dönümü dolayısıyla TRT tarafından düzenlenen etkinlikle yola çıkan TRT Almanya Treni, Bulgaristan topraklarında seyir halinde.

Almanya Büyükelçiliği görevlisinin ''Türkler ve Almanlar hep beraber hareket etmişlerdir'' demesi üzerine Çiçek, ''O beraberlik nedeniyle biz bir imparatorluktan olduk. Umarım Almanlar bunun farkındadırlar'' dedi.

Çiçek, Almanlara Türkiye'de üniversite açma izni verilirken, Türklere Almanya'da üniversite açma izni verilmemesini eleştirerek, "İsterse Avrupa'da en hızlı işlem yapan ülke Almanya'dır. İstemezse de Almanlara iş yaptıramazsınız, en yavaş iş yapan ülke olurlar" diye konuştu.

Almanya'nın sıkı devlet geleneği olan bir ülke olduğunu ifade eden Çiçek, terör örgütlerinin de bu ülkede rahat hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çiçek, ''Almanya'da Kandil'dekinin iki misli PKK'lı, DHKP-C'li var'' değerlendirmesinde bulundu.

GRUP DEĞİL BASIN TOPLANTISI

Seyahatte gazeteci ve milletvekillerinin açtığı sohbetlere de eşlik eden Çiçek, ''Meclis'teki siyasi partilerin grup toplantılarının daha çok basın toplantısı havasında geçtiğini'' belirtti.

Çiçek, 10-15 yıl önce grup toplantılarının basına kapalı yapıldığını, milletvekillerinin bölgelerindeki olumlu ya da olumsuz işleri anlatma imkanı bulduğunu anımsatarak, basına açık yapılan grup toplantılarında buna imkan olmadığını kaydetti.