BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.405,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Batı'ya seslendi! Çok geç olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinin PKK'ya karşı tutumunu eleştirdi. Erdoğan; ''Beslediğiniz o yılan sizi koynunuzdan sokabilir. Sizin ülkenizde de bombalar patlamaya başlayınca geç olur'' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelibolu'da Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılı törenlerinde konuştu.

Ankara Kızılay'da düzenlenen saldırı ve son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Erdoğan Batı ülkelerinin bu konudaki tavrını eleştirdi. ''Beslediğiniz o yılan sizi koynunuzdan sokabilir. Bombalar sizin ülkenizde de patamaya başlayınca herşey için çok geç olacak'' diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

YENİ DESTANLAR YAZMAMIZA KİMSE ENGEL OLAMAZ

Allah'ın izniye ülke ve millet olarak yeni destanlar yazmamıza kimse engel olamaz. Yeterki vatanımızı bölmek i,steyenlerin heveslerini kursaklarında bırakalım yeter ki ülkemizi geliştirip müreffeh hale getirelim. Biz millet olarak karşımıza mertçe çıkan kim olursa olsun mücadeleden kaçmayız ama terör denen ve en alçak en ahlaksız şekilde çıkan musibet işimiz zorlaştırmaktadır. Bu aşağılık varlıkların hainlikleri karşısında sinirlere hakim olmak mümkün bizde.

KOYNUNUZDA BESLEDİĞİNİZ YILAN SİZİ KOYNUNUZDAN SOKABİLİR

Ankara'da patlayan bombanın Avrupa'da patlamaması için hiçbir neden yok. Ayağınızın ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Buradan birkez daha teröre destek veren ülkelere sesleniyorum. Beslediğiniz o yılan sizi koynunuzdan sokabilir. Bombalar sizin ülkenizde de patamaya başlayınca herşey için çok geç olacak. Ülkenizde bir saldırı olduğunda ve sizin bir milletvekiliniz o intihar eylemcisinin taziyesine gittiğinde ona ne yapacağınızı çok iyi biliyorum

ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ

Bugün Çanakkale Deniz Zaferimizin 101. yıl dönümünü ülke ve millet olarak hep birlikte idrak ediyoruz. Burada destan yazan tüm kahramanlarımızı şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle şükranla yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun mekanlarını cennet eylesin. Aynı şekilde binlerce km öteden gelip hayatlarını kaybeden ülke askerlerini de tazimle anıyorum.

ÇANAKKALE'Yİ GÖRMEYEN HİÇKİMSE KALMAMALI

Bu toprakları bize sonsuz vatan yapan Gazi Mustafa Kemali de rahmetle anıyorum. Gazi'nin tarihlerini bilmeyen başka milletlerin lafı olur sözü Çanakkale'de vücut bulmaktadır. Bunun için ülkemizde Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği mekanları görmeyen hiç bir evladımız kalmamalıdır. 

ÇANAKKALE YALNIZCA BİZE DEĞİL DÜNYAYA VERİLMİŞ BİR MESAJDIR

Çanakkale destanını okuyan yavrumuzu gözlerinden öpüyorum. Bu destanı inanıyorum ki bu nesil de aynı şekilde yaşayacaktır. Duamızı yapan kızımızı da tebrik ediyorum. Bu topraklar gözyaşları ile hep sulandı. Çanakkale geçilmez destanı ile düşmana dur diyen Çanakkale boğazı Çanakkale 1915 Köprüsü ile Cumhuriyetimizin 100. yılına geçecek.

BİZ ŞEHİTLERİN NESLİYİZ

Çanakkale'nin anlamını öğretemediğimiz bu mücadelenin ifade ettiği manayı gönlüne nakşedemediğimiz her evladın vebali üzerimizdedir. Kardeşlerim biz şehitlerin nesliyiz. Biz Şehitlerin suladığı bu topraklarda yetişmişiz. Şehadet bizim için korkulacak bir makam değil,  ulaşılması gerekn bir makamdır. Onların rızkının kefili Allah'tır. Bu müjde ile onlar yürürler.

ÇANAKKALE'DE TÜM DÜNYAYA MESAJ VERİLDİ

Kabrinden sonrada ordaki hali görünce de on kez dünyaya dönüp tekrar şehit olmak isterler. Bundan 101 yıl önce tarihe gömülmek istenen bir millet Çanakkale'de yeni bir şahlanışın destanını yazmıştır. Burada verilen mesaj sadece milletimize değil tüm dünyaya verilmektedir. Asılş gücün teknoloji değil inanç olduğunu tüm dünyaya birkez daha göstermiştir. Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı bunun ispatıdır.

MİLLET OLMAK KOLAY DEĞİL, İLLET OLMAK KOLAY

Pek çok sömürge ülkesi bizden aldıkları ilhamla bağımsızlıklarına giden yola girmişlerdir. Senegalden aldatılmış müslüman kardeşlerimiz ezan seslerini duunca biz nereye geldik diyi silahlarını döndürüp saf değiştirdiler. Ben müslüman kardeşlime nasıl silah çekerim dediler. Bugün benim kürt kardeşimi kürt kardeşime düşman edenler kimler? Bunlara alkış tutanlar kimler? Bunlara destek verenler kimler? Millet olmak kolay değil ama unutmayın gençler illet olmak kolay.

TARİHİ BİR YOL AYRIMINDAYIZ

Bölgemiz bugün tarihi yol ayrımında. Gözler birkez daha Türkiye'ye yönelmiş. Umutlar bir kez daha Türkiye'ye bağlanmıştır. Gençler sakın umudunuzu yitirmeyin. Bu devlet güçlüdür. Biz bir ölür bir diriliriz bunu unutmayın.