BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan az daha kravatını çıkaracaktı

Devletin zirvesinin katıldığı açılış töreninde konuşan bir öğrencinin özgüveni taktir topladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Şehir Üniversitesi'nin açılış törenine katıldı. Youtube yasağı konusunda hükümeti eleştiren öğrencinin özgüveni, Erdoğan'ın hem güldürdü hem de taktirini topladı. İşte İstanbul'daki o ilginç açılıştan notlar;

İstanbul Şehir Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı törenle açıldı. Altunizade yerleşkesinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve diğer yetkililer katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'la birlikte nadiren ortak toplantılara katıldığını belirterek, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kuruluşunda katkıları bulunduğunu belirtti.

ÖĞRENCİNİN ÖZGÜVEN VE ESPRİ DOLU SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

Törende üniversite öğrencileri adına konuşan Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cenk Arslan'ın espri ve özgüven dolu sözleri katılanları hem güldürdü hem de öğrenci herkesin beğenisini kazandı.

Facebook üzerinden üniversite açılışında bir öğrencinin konuşma yapacağının duyurulduğunu ve o anda konuşmayı yapmaya karar verdiğini söyleyen Arslan, Şehir Üniversitesi'nin tanıtım broşüründe 'Şehir Fırsatlarla Doludur' yazdığını hatırlattı.

Arslan'ın, "Bunu biliyordum ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı'na aynı anda hitap etme fırsatının karşıma bu kadar erken çıkacağını tahmin etmemiştim." esprisi salonu dolduranların alkışları ve kahkahalarıyla karşılandı.

Arslan, "Devlet erkânına konuşacağımı bilseydim, kravat ve takım elbisemi getirirdim." dedi.

YouTube'dan daha önce üniversite açılışlarında yapılan öğrenci konuşmalarına bakarak hazırlanmak istediğini belirten Arslan, ancak site yasaklı olduğu için erişim sağlayamadığını belirtti. Arslan'ın bu sözleri de törene katılanlarca alkışlandı.

"ÖĞRENCİYE HAYRAN OLDUM BEN DE KRAVATIMI ÇIKARACAKTIM"

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, öğrencilik dönemlerinde yaşanan olaylardan dolayı okula gitmekte zorlandıklarını söyledi. Erdoğan "O dönemin en değerli hocaları, baskılar nedeniyle üniversitelerini, hatta ülkeyi terk etmek zorunda kalıyordu. Bugün çok geniş özgürlük zeminine, çok değerli bilim adamlarına sahibiz" dedi. Öğrenciler adına konuşma yapan Cenk Arslan'ın konuşmasından da övgüyle bahseden Erdoğan "Özgüven içinde gencimizi takdir ediyorum. Özgüvenine hayran oldum. İnşallah başarıları devam eder. O kadar özgüven ki ben de kravatımı ceketimi çıkartacaktım" dedi.