BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kasaba eşek eti satanlar tutuklandı

Denizli'de at ve eşekleri kesip kasaplara sattığı iddia edilen 11 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Denizli'nin Baklan, Honaz ve Çal ilçelerinde bazı kişilerin at ve eşekleri kesip kasaplara sattığı ihbarı üzerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 11 kişiden İ.Ü, oğlu A.Ü, akrabaları İ.Ü. ile Kaklık'ta hayvanları satan kasap M.D. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diğer 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Denizli'nin Baklan, Honaz ve Çal ilçelerinde bazı kişilerin at ve eşekleri kesip kasaplara sattığı ihbarını alan Baklan Jandarma Komutanlığı, at ve eşeklerin, ilçeye bağlı İncikli köyünde kesilip, Kaklık Beldesi'nde bir kasaba satıldığını tespit etmişti.

Jandarma tarafından düzenlenen 3 ayrı ilçede düzenlenen operasyonla 11 kişiyi gözaltına almış, aralarında kasapların da bulunduğu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 279 kilogram at eti ile 3 adet kesilmeye hazır at ele geçirilmişti.

Olayla ilgili A.Ü, İ.Ü, M.D, Ş.T, O.T, A.T, İ.Ü, A.S, M.A, Ş.B. ve S.D. organize suç örgütü kurarak at ve eşekleri kesip satmak suçundan Çal İlçesi'nde Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişti.