BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan AP'ye resti çekti! Sonuç ne çıkarsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AP'nin Türkiye'yle ilgili kararına tepki gösterdi. Erdoğan perşembe günkü oylama için ''sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim gözümüzde hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda, üyelerin önemli bir kısmının destek verdiği, Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasını savunan ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarı perşembe günü oylanacak. Erdoğan AP'nin bu kararına İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği toplantısında tepki gösterdi ve ''sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim gözümüzde hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur'' dedi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

AVRUPA'YA TEPKİ: İKİYÜZLÜSÜNÜZ!

15 Temmuz gecesi büyük bedel ödeyen milletimiz batı tarafından haksız eleştirilere maruz kaldı. Bu millet takdir edilmek yerine cezalandırılmaya çalışıldı. Bu ikiyüzlü tutum hala devam ediyor. Türkiye'ye yönelik algı operasyonları giderek artıyor.

SONUÇ NE ÇIKARSA ÇIKSIN...

Yarın AP'de Türkiye'de oylama yapacaklarmış. Buradan Tüm dünyaya sesleniyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim gözümüzde hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu ülkenin istikbali orada ellerin havaya kalkıp inmesi ile değişecek değildir.

BU OYLAMAYI HAZMETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Bu oylamayı hazmetmemiz mümkün değildir. AP'nin böyle bir oylamaya gitmesi bile teröre desteğin göstergesidir. Avrupa ülkelerinin çoğu şuan terör örgütlerine yataklık yapıyor.

DÜNYANIN YÜKÜNÜ SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ

İçinde bulunduğumuz bölge uzun süredir buhranlarla boğuşuyor. Devletleri altüst eden büyük depremlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç hepimizi etkiliyor. Bu krizlerin neredeyse tamamı İslam ülkelerinde vuku buluyor. Dünyanın yükünü adeta bizler sırtımızda taşıyoruz.

BİZE DEMOKRASİ DERSİ VEREN ÜLKELER...

Akdeniz'in karanlık suları 5 bin mazluma mezar oldu. Suriye ve Irak'ta göçe zorlanan 10 bin çocuğun nerede, kimin elinde olduğu bilinmiyor. Bize her seferinde demokrasi dersi veren ülkeler kendilerine sığınan çocuklara bakmaktan acizler.

MİLLETİN İRADESİNİ GASP ETMEYE ÇALIŞTILAR

40 yıllık siyasi hayatımızın en zor dönemlerinde Allah'ın rahmetini hep yanımızda hissettik. Bunun en son örneği 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdır. O gece silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış bir avuç terörist kendilerine milletimizin emaneti olan silahları millete çevirdiler. Ellerindeki tüm silahlarla milletin meşru hükümetini yıkmaya çalıştılar. 248 vatandaşımız şehit oldu.

FETÖ HER ÜLKE İÇİN TEHDİT

Karanlık başlayan bir gecenin sabahı apaydınlık oldu. Geleceğini kaybetme riski ile karşı karşıya olan ülkemiz daha demokratik bir geleceğe yöneldi. F-16'lardan yağan bombalar ve silahlarla taranan millet onlardan kaçmadı. Tam aksine onların üstüne üstüne gitti. Buradan tekrar tekrar söylüyorum, FETÖ ve kendinin mehdi olduğu hezeyanına kapılan Pensilvanya'daki elebaşı sadece Türkiye için değil bulunduğu her ülke için tehdit.

BÖYLE MANTIKSIZ BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim, sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Afrikalı kardeşlerim kendileri anlatıyordu Avrupa'nın nasıl sömürdüğünü. Hala devam mı etsinler. Gelin artık buralarda kendi geleceğimizi kendimiz belirleyelim. Amerikan kongresinin 11 Eylül için aldığı kararı biliyorsunuz.

BİR ÜLKEYİ NASIL CEZALANDIRIRSINIZ?

Bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu. Dava isteyen açabilir dediler mi dediler. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi? Her ülkeden terörist çıkar mı çıkar. Nasıl oluyor da bir ülkeyi cezalandırıyorsun? Bakın yeni bir adım daha atıyorlar, yine Amerika. Kuveyt Türk bunların bankalarıyla ilgili teröre destek verdikleri düşüncesiyle ilgili aynı oyunu yapıyorlar.

ARTIK SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Bunları yakın takibe almak lazım. Oyun yine İslam ülkeleri üzerinden. Yani biz terörist yetiştiriyoruz, onlarda böyle bir şey söz konusu değil. Bütün bu kararlar çifte standarttır. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Camilerimizi yakıyorlar. Müslüman kardeşlerimizin üzerine saldırıyorlar. Tüm bunlar Avrupa'da batıda oluyor. Artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerekiyor. Daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü biz tepkimizi ortaya koymazsak bu tavrın sahipleri daha fazla cesaret bulacaktır.