BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.433,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Andımız'ı böyle anlattı

Başbakan Erdoğan, Andımız'ın okullardan kaldırılması kararına tepki gösterenlere böyle seslendi.

Abone ol

Andımız'ın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara katılan Başbakan Erdoğan, "'Türküm' dediler, Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler Türkiye’yi yolsuzluklara muhtaç ettiler. Çalışkanız deyip yıllarca yan gelip yattılar." diye konuştu.

Erdoğan ayrıca Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun isimlerini bundan sonra ağzına almayacağını onları genel başkan yardımcılarına bıraktığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ anahtar teslimi ve Adana Şehir Hastanesi temel atma töreninde konuştu. Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende halka hitap eden Erdoğan şunları söyledi:

KAMU NET BORÇ STOKU

Halep oradaysa arşın Adana'da. Biz 2002'nin sonunda görevi devraldığımızda kamu net borç stokunun milli gelire oranı yüzde 61.5 idi. Biz bu oranı yüzde 17'ye kadar düşürdük. AB tanımlı olarak ele alırsak 2002 sonu itibariyle milli gelire oran yüzde 74 idi, şimdi biz bunu 36'ye çektik.

Türkiye piyasalardan borçlanırken bizden önce yüzde 63 faiz ile borçlanıyordu. Şimdi yüzde 7'ye düştü. Aradaki fark vatandaşımın cebinde kalıyor. Yalan yanlış konuşanların yüzüne bunu çarpmak lazım.

HIZLI TRENLERİ, KÖPRÜLERİ, BÖYLE YAPTIK

Bütçedeki her yüz liranın 43'ü faiz ödemelerine gidiyordu. Şu anda bu oran yüzde 13'e indi. Milletimin 900 katrilyon lirasını milletimize kazandırdık, okulları, hastaneleri yolları köprüler hızlı trenleri böyle yaptık. Bunlar olmasa yapılabilir miydi?

toki.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'ndaki Entegre Sağlık Kampüsü temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, TOKİ konutlarında hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Milliyetçilik boş nutuklarla olmaz, ülkesini sevmek hakaret dolu öfke dolu nutuklar atmakla olmaz. Millet için yaptıkları ortada, kıyas bile kabul etmez. Onlar borçlandı, biz ödedik. onlar bize yüksek enflayon bıraktı biz düşürdük. Bizim için milliyetçilik millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir.

MİLLİYETÇİLİK O ÇOCUKLARA OKUL İNŞA ETTİRMEKTİR

 Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara ta 33'lü yıllardan kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik o çocuklara okul inşa ettirmektir, insanca eğitim vermek, sınıflar inşa ettirmektir. Onlara slogan atırmak değil vizyon sunmaktır.

DOĞRUYUM DEDİLER TÜRKİYE'Yİ YOLSUZLUKLARA MUHTEÇ ETTİLER, ÇALIŞKANIZ DEYİP YAN GELİP YATTILAR

'Türküm' dediler, Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler Türkiye’yi yolsuzluklara muhtaç ettiler. Çalışkanız deyip yıllarca yan gelip yattılar. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır. Lafla peynir gemisi yürümez.

İSİMLERİNİ AĞZIMA ALMAYACAĞIM

Geçenlerde bir programda ne dedim. Artık ana muhalefetin de yavru muhalefetinde liderlerinin ismini ağzıma almayacağım dedim. Onları genel başkan yardımcılarına bıraktım. Kendimizi yormaya gerek yok.

Türkiye kendi savaş gemisini üreten 10 ülkesinden biri olduk. Ordumuzun ihtiyaçlarını yüzde 50'sini yerli imkanlarla karşılıyoruz.  17 yaşındaki Esma'yı unutmuyoruz. Zulme rıza zulümdür, biz zalimlerle bir olamayız.

KARDEŞLİK KAZANACAK, EKONOMİ KAZANACAK

11 yıl boyunca her reforma karşı çıkanlar bugün de aynısını yapıyor. Göreceksiniz onlar kaybedecek. Değişime direnenler kardeşliğin önünü tıkayanlar kaybedecek, ekonomi kazanacak, kardeşlik kazanacak.

HİZMETLER

Adana’ya 33 bin kişilik bir stat yapacağımızı söylemiştim. Söylediğimizin arkasında durduk. Sözleşmeyi 19 Eylül imzaladık ve 23 Eylül’de de yer teslimini yaptık. Toplam maliyet 140 milyon lira. İnşallah 2015 Aralık ayında da bu stadyumun tamamlanmasını hedefliyoruz.
Havalimanının yer teslimini 15 Mart 2013’te yaptık. Süresi 36 ay. 2016’da tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam yatırım bedeli 357 trilyon. Bu havalimanı Adana’ya hitap edecek, Mersin’e hitap edecek, Çukurova’ya hitap edecek. Yapım için 8 milyon metrekarenin üzerinde bir alanı kamulaştırdık. İlk aşamada yolcu kapasitesi yılda 15 milyon kapasiteye sahip. Hem iç hem de dış hat trafiğine açık ve büyüyebilir şekilde yapılacak. Kapasite istendiğinde 30 milyon yolcu kapasitesine çıkartılabilecek.

Adana’mıza bir büyük şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen hafta İstanbul’umuza Adana’dan bakan, milletvekili, valimiz ve diğer arkadaşlarımız geldiler. İstanbul’da müteahhit firmalarla sözleşmeler imzalandı. Bu noktada da dediğimizi yapıyoruz. Hazırlıkları tamamladık ve bu gün Adana Şehir Hastanesi’nin temelini işte bugün buradan atıyoruz. Buranın kapasitesi bin 320’yi bunu bin 550’ye çıkardık. İnşaatı 30 ay olarak belirledik. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp Adana’ya çok büyük, çok modern ve bölge illerin de hizmetini görecek bir hastane kazandıracağız. 

erdogam.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'ndaki Entegre Sağlık Kampüsü temel atma ve toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti