BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Alkumru Barajı'nı inceledi

Başbakan Erdoğan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’den baraj hakkında bilgi aldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydınlar İlçesi’ndeki Botan Çayı üzerinde Limak Holding tarafından yapımı süren Alkumru Barajı’nda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte incelemelerde bulundu. Erdoğan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’den bilgi aldıktan sonra birlikte aile üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Barajın açılışını mart ayı sonunda yapmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“36 ay önce bu bölge zorlu bir bölgeydi. İnsanoğlunun eli dokununca zorlu coğrafyalar kolay hale gelebilir. Burası şimdi daha kolay hale geldi. Mart ayı sonunda, fevkalade bir durum olmazsa, inşallah buranın açılışına da geleceğiz. Bu, tabi ülkemiz için çok ciddi bir kazanım. Yenilenebilir enerji noktasında önemli, içme suyu noktasında aynı şekilde önemli. Tüm bunların yanında bölge coğrafyası da ayrı birgüzellik kazanacak. Bundan dolayı Limak grubuna çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum.”

GERÇEK MİLLİYETÇİLİK BUDUR 

Bölgeye yatırım yapacaklara ne söyleyeceğine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, “Bazıları vatanseverliğin tanımını yapıyorlar, milliyetçiliğin tanımı yapıyorlar. İşte gerçek vatanseverlik, gerçek milliyetçilik bu diyorum. Başka türlü bunun tanımı olmaz” diye konuştu.

 

Buradan Siirt'e dönen Başbakan Erdoğan, Siirt Valiliği önünde halk oyunları ekibining österisiyle karşılandı. Erdoğan, kendisine hediye edilen Türk bayrağını öperek alıp korumalarına verdi.