BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Ahmedinejad'a ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANA uçağı ile saat TSİ 19.30'da Ankara'ya hareket etti.

Abone ol

İran Press TV'ye göre, basına kapalı gerçekleştirilen kritik görüşmede Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad konuşmasının ayrıntılarını yayımladı.

Habere göre Erdoğan, 13 Nisan'da başlayacak olan Batı ile İran arasındaki nükleer müzakereler ile ilgili olarak İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'a, "Türk hükümeti olarak her zaman İran'ın nükleer programını destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İran lideri Ahmedinejad, Erdoğan'ın bu açık sözlü ve net duruşuna övgü ile yanıt verdi. "İran ve Türkiye uluslararası arenada her zaman birbirlerinin yanında durmuşlardır, batının emperyalist politikalarına karşı koymuşlardır, zira batı güçleri her zaman Türkiye ve İran gibi ülkelerin küresel güç olmalarına karşı ihtiyatlı davranmaktadırlar" diye konuştu. Ayrıca İran Meclis Başkanı Ali Laricani de, "hiçbir güç Türkiye ile İran arasındaki bağları bozamaz" açıklamasını yaptı.

SURİYE'YE ORTAK MESAJ

Görüşmede ayrıca Suriye konusunun da konuşulduğu biliniyor. Başbakan Erdoğan'ın Suriye'nin en büyük destekçisi olan İran'dan, Esat yönetimine verdiği desteği çekmesini istediği kulislerde konuşuluyordu. Ancak İran televizyonu, Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesinde Suriye konusuyla ilgili her hangi bir açıklamada bulunmadı.

ERDOĞAN DÖNÜŞ YOLUNDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANA uçağı ile saat TSİ 19.30'da Ankara'ya hareket etti.

Erdoğan ve beraberindekileri, Şehit Haşimi Nejat Havaalanı'ndan İranlı yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Ankara'ya gitti.