BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Dink davası temyizde

Savcı Usta itiraz dilekçesinde 'sanıkların, Ergenekon davası sanıkları ile aynı eylem ve amaç birliği içinde bulundukları' ifadelerine yer verdi.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada savcı hikmet Usta, mahkemenin verdiği karara itiraz etti.

Savcı Hikmet Usta, dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Savcı 30 sayfalık itiraz dilekçesinde sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in Trabzon merkezli olarak faaliyet gösteren örgütün yöneticisi olduklarını belirtti.

Dilekçede, Tuncel ve Hayal'in, Trabzon'daki Mc Donalds'ın bombalanma eylemini gerçekleştirdiği ve Hrant Dink suikastını azmettirdikleri kaydedildi.

Savcı Hikmet Usta ''Sanıkların, Ergenekon davası sanıkları ile aynı eylem ve amaç birliği içinde bulundukları'' ifadelerine yer verdi.

Savcı Usta dilekçenin 'Ergenekon terör örgütü irtibatı' başlıklı bölümünde, "Sanıkların, Ergenekon davası sanıkları ile eylem ve amaç birliği içinde bulundukları, ana yapı Ergenekon ile Trabzon'daki hücresel yapının aynı suç işleme DNA ve gen özelliklerine sahip oldukları anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı, önce ''Dink'i tasarlayarak öldürmek'' suçundan ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası''na çarptırmıştı.