BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.424,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan adaylık sürecini anlattı

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, seçim süreci ve adaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, büyükşehir ve illerde temayül yoklaması yapacaklarını belirterek, istişareler sonucu en uygun adayları belirleyeceklerini açıkladı.

Erdoğan,  2014 yılı mahalli seçimleri için aday belirleme sürecinin büyük hassasiyetle devam ettiğini ifade ederek,  26-27 Ekim tarihlerini temayül yoklamalarına ayırdıklarını,  16 ayrı heyetin mevcut 16 büyükşehirde temayül yoklamalarını yaparak, teşlitaların eyilimlerini alacaklarını söyledi. "16 ilimizin milletvekilleri, temayül yoklamalarının doğal üyeleridir.  Onlar da oylarını orada ayrıca kullanacaklar" diyen Erdoğan, 9 Kasım'da yeni 14 büyükşehir ve ilçelerinde temayül yoklamalarının yapılacağını, ardından  16-17 Kasım'da 51 il ve ilçelerinin temayüllerini yapıp 81 ilin yoklamalarını tamamlamış olacaklarını kaydetti.

Temayül yoklamalarının teşkilatta adeta ön yoklama gibi olduğunu belirten Erdoğan, "Biz ön yoklamayla biz neticeleri alıp gerekli olan yerlerde gerekirse kamuoyu araştırmalarını da yapma yoluna gideceğiz. Buralardan gelen neticeleri üst kurula getirecek, bunların değerlendirmelerini yapacağız. Teşkilatımız da bu çalışmaları yaparken, bu temayül yoklamaları nihai karar değildir, önemli seçeneklerden bir tanesidir. Teşkilatımızda bakan ve milletvekili arkadaşlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla istişare ederek en uygun adayları inşallah belirleyeceğiz. Bunları da kademe kademe açıklayacağız. Özellikle Kasım ayı başında yapacağımız Kızılcahamam İstişare toplantısı, mahalli seçimler öncesinde en geniş katılımlı ve en kapsamlı istişare toplantımız olacak. Aday kriterlerimizi orada tekrar ele alma, değerlendirme fırsatını bulacağız" diye konuştu.