BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açıkça söyledi! Hepinizin adresini biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenler artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün Türk ekonomisinin en ciddi sıkıntısı olan cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımız oluşturuyor'' dedi.

Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenlerin artık kendilerini gizlemenin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, ''Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim kime ne silah veriyor? PYD bir terör örgütü YPG PKK'nın yan kolu. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardır'' şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Enerji kalkınmanın refah artışının lokomotifidir. Şayet ülke olarak yeterli miktarda düşük maliyetle elektrik enerjisi üretemiyorsanız diğer hedeflerinize zaten ulaşamazsınız. Ülke olarak 2003 yılı başından bugüne kadar elektrik ve doğalgaz piyasalarında kamusu ile özeli ile 75 milyon dolarlık yatırım yaptık. Çevrecilerin en çok eleştirdikleri kömür ve nükleer enerji santralleri Batı ülkelerinde kullanılıyor. Bugün Türk ekonomisinin en ciddi sıkıntısı olan cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımız oluşturuyor. Kömürde ithal yok bu işi kapattık, kendi rezervimizi kullanmak zorundayız. Kömür rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa yapacağız, kararlı bir şekilde bu adımı atacağız.

''ÜÇÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL İÇİN ÖN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK''

Mersin Akkuyu'da inşası süren nükleer santrali, 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Sinop'taki nükleer santralle ilgili çalışmalar sürüyor. Şimdi üçüncü bir nükleer santral için ön hazırlıklara başladık. Her üç projeyi de tamamlayarak ülkemizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

''BİZİM KARADENİZ'DE ONLAR HEP BELA OLMUŞLARDIR''

Çıkmışlar Greenpeace'çi dolaşırlar bizim Karadeniz'de onlar hep bela olmuşlardır.

 Son dönemde su kaynakları konusunda ciddi atılım yaptık. Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, şimdi su akar Türk yapar diyorlar. Bu konuda da çok ciddi direnişle engellemelerle karşılaştık. Çıkmışlar Greenpeace'çi dolaşırlar bizim Karadeniz'de onlar hep bela olmuşlardır. Elektrik üretirsin gelirler önüne dikilirler. Aydın diye geçinirler karanlıktasın ne aydınlığı.

''KARŞIMIZDAKİ PKK, FETÖ...''

Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır. Fakat şu gerçeğin de elbette farkındayız, karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir, karşımızdaki DEAŞ sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir, karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir, karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının da gerisinde farklı güçler, destekler, projeler vardır.

''BUMERANG GİBİ DÖNECEK ONLARI DA VURACAK''

Sizlere bir hikaye anlatayım. Eskiden bir şehirde haset birisi yaşarmış onun yüzünden komşularıyla arası açık. Yönetici bu kişiyi çağırmış sana ne dilersen onu vereceğim ama bir şartım var istediğin şeyin iki katını da komşuna vereceğim demiş. Talebim bir gözümün çıkartılmasıdır demiş. Yönetici talebin sebenini sorunca aldığı cevap maksat komşunun iki gözü çıksın. Pek çok çevre, pek çok ülke Türkiye'ye karşı, 'Maksat komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla bir husumet politikası yürütüyor. 'Türkiye ayağa kalkmasın, Türkiye belini doğrultmasın, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın'. İsteseniz de istemesiniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Batı dünyası istediği kadar teröristi Batı şehirlerinde barındırsın. Ne yaparlarsa yapsınlar bumerang gibi bir gün dönecek onları da vuracak.

''HEPİNİZİN ADRESİNİ BİLİYORUZ''

Bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenler artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim kime ne silah veriyor? PYD bir terör örgütü YPG PKK'nın yan kolu. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardır.''