BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Bordo bereli başvuru formu Özel Kuvvetler kılavuzu

TSK Özel Kuvvetlere personel alımına başladı. Bordo bereli başvuru formu ve kılavuzunu pertem.kkk.tsk.tr sitesinden sizin için hazırladık. Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Abone ol

TSK, halk arasında bordo bereli olarak bilinen özel kuvvetler için muvazzaf subay başvuruları başladı. İlginin fazla olduğu özel kuvvetler bordo bereli başvurusu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı internet sitesi pertem.kkk.tsk.tr adresi üzerinden kabul ediliyor.

Peki Özel kuvvetler bordo bereli başvuru formu nasıl dolduruluyor, sınavlar ne zaman olacak ve KPSS puanı kaç olmalı? 

KAÇ KİŞİ ALINACAK KPSS PUANI NE?

bordo bereliler özel kuvvetlerÖzel Kuvvetler bordo bereli yapmak için 700 personel alımı gerçekleştirecek. Bordo bereli başvuruları 1 Kasım'da başlamıştı 30 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek. Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 almak gerekiyor.

BORDO BERELİ BAŞVURU KILAVUZU

Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor. Adaylar pertem.kkk.tsk.tr sitesine girerek ön başvuru formunu dolduracaklar. Bordo bereli olmak için asgari boy standardı 164
santimdir. Adaylar başvuruları kabul olunduktan sonra Ön Sağlık Muayenesi, Fiziki Yeterlilik Testi, Kişilik Değerlendirme Testi ve mülakattan geçirilir. Ön değerlendirme sonuçları 9 Ocak 2017 tarihinden
sonra yayımlanacak.

ÖZEL KUVVETLER - BORDO BERELİ BAŞVURU FORMU - TIKLA

Yukardaki yazıya tıklayarak bordo bereli ön başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvurular internet üzerinden online alınıyor. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmiyor. Bordo bereli başvuru formu aşağıdaki gibi gelecek. Açıklamaları okuduktan sonra online olarak siteye girip istenen bilgileri girin;



BAŞVURU ADAY NUMARASI
*Online başvurunun son aşamasında her bir aday için ADAY NUMARASI otomatik olarak bilgisayar tarafından veriliyor. Adayların başvuruları, bu numara ile başvuru merkezinde kayda giriyor. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde aday numarası kullanılacak. Haliyle bu numarayı kaybetmeyip bir kenara mutlaka not edin.

TC NUMARASI İLE BAŞVURU

*Çevrimiçi (online) Ön Başvuru Formu, T.C. KİMLİK NUMARASI, ADI, SOYADI ve ADAY NUMARASI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

*Ön başvurusu kabul edilen adaylara Kara Harp Okulu Komutanlığında uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri 09 Ocak 2017 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

FİZİKİ MUAYENE TARİHLERİ : 13 ŞUBAT - 30 MART

bordo bereli sınavı fiziki testlerBu aşamadan sonra ise seçim sınavlarının icrası (Kayıt kabul, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat faaliyetleri) 13 Şubat - 03 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu kişiler belirlendikten sonra asil ve yedek adayların tespit edilerek sonuçların internet ortamında yayımlanması, 17 Mart 2017 tarihinden sonra tamamlanacak.

FİZİKİ MUAYENE TESTİ NASIL OLUYOR?

Adaylar barfikste kol çekme, mekik, şınav ve 2.400 metre koşu branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar her bir branştan sınava tabi tutulacaktır. Bu kapsamda; adayın (her bir branş için aldığı puanların
toplanarak 4’e bölünmesi suretiyle hesaplanacak) aritmetik puan ortalamasının “asgari 60 puan” olması şarttır. FYT’den aritmetik puan ortalamasına göre 59 ve daha düşük puan alan adaylar, müteakip aşama olan mülakat sınavına alınmayacaktır.

KİŞİLİK DEĞERLENDİRME TESTİ
Tüm adaylara Kişilik Değerlendirme Testi uygulanacaktır. Kişilik Değerlendirme Testi nota tahvil edilmeyecek, mülakatta kanaat oluşturmaya yardımcı olacaktır.

ÖZEL KUVVETLER MÜLAKATI
Mülakat; adaylarda bulunması gereken ve testlerle tespiti mümkün olmayan niteliklere adayın sahip olup olmadığını tespit etmek, adayın diğer aşamalarda ölçülemeyen kişisel  özelliklerinin değerlendirilmesini sağlamak maksadıyla “yeterli bir zaman içerisinde adayın geçmişi,
kişiliği, psikolojik yapısı, kendini ifade edebilme yeteneği ve askerlik mesleğine ön yeterliliğin tespiti gibi konuların değerlendirildiği” planlı bir görüşmedir. Değerlendirme muvazzaf subay adayları için, 100 tam not üzerinden yapılacak, 70 ve daha yukarı puan alanlar başarılı kabul edilecektir. Mülakat komisyonu kararları kesindir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır.

ÖZEL KUVVETLER BORDO BERELİ BAŞVURU ŞARTLARI

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda bordo bereli olmak için ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Başvuruda aranan diğer şartlar ve ise şöyle;

*Başvuruda bulunmak isteyen adayların geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 50 olmak,

*En az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle(Öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar,

*Askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulu bitirenler,

*1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) bu kılavuzda belirtilen genel ve özel başvuru şartlarını taşıyan erkek adaylar başvurabileceklerdir.

*01 Ocak 2016 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular),Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)

*Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er, sivil memur veya işçi olarak istihdam edilmemiş olmak.

İLK KEZ DIŞARDAN BORDO BERELİ ALINIYOR

Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılıyor. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

Ay başında başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 4 günde 7 bin 929 kişi başvurdu. Bunlardan 2 bin 757'si muvazzaf subaylık, 5 bin 172'si muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi.