BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  GÜNCEL

'Erdemliler' kadınlar için harekete geçti

Erdemliler Hareketi Platformu, ilk toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi. Türkiye'deki kadınları asıl rol modelleriyle buluşturmak için bir araya gelen kadınlara bazı STK'lar da destek verdi.

Abone ol

Toplumu asıl rol modelleriyle buluşturma amacı güden Erdemliler Hareketi Platformu bugün Ankara'dan start verdi.

Başkent Ankara'da bugün yeni bir platformun tanıtım ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Erdemliler Hareketi Platformu adıyla kurulan oluşum, çeşitli Sivil Toplum temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da ilk toplantısını yaptı.

Emine Türkan Özkul, Erdemliler Hareketi Platformu adıyla kurulan oluşumun, Hilfu'l Füdul Cemiyeti'nden esinlenerek hayata geçirildiğini söyledi. Birliğin mekanı Konya, bilginin mekanı İstanbul ve bürokrasinin mekanı Ankara merkezli kurulacak Platformun Ankara ayağı toplantısının ilkinin yapıldığını söyleyen Özkul, hafta sonundan itibaren Konya'da da resmileşmeye gidileceğini ifade etti. İçinde bulunulan çağın çıkmazlarından da söz eden Özkul, iletişim çağında genç kızlar ve kadınların bazı tuzaklara çekilmek yoluyla toplumun yapısını bozma eylemlerinin emperyalist güçlerce sürekli denendiğini ve bu tuzağa düşmemek ve toplumun en önemli unsuru olan ailenin korunması adına yapılması gerekenlerin tarihi bir sorumluluk olduğunu anlattı.

Hareketin kuruluş amacının da, "genç kızlarımız, kadınlarımız ve gelinlerimizin beynini adeta bloke eden sisteme direnmek ve onu etkisiz kılacak projeler üreterek, asıl rol modellerimize dönmek" olduğunu ifade eden Özkul, sözü edilen grup için en iyi rol modellerin İslam'ın hanımefendileri olduğunu anlattı.

Platform Sözcüsü Emine Türkan Özkul'un konuşmasının ardından, katılımcılara 7 seçenekli logo tercihleri soruldu, belirlenecek logo hakkında istişareler yapıldı.

Katılımcı sivil toplum temsilcilerinin de söz aldığı toplantıda "Test ve tost çocuğu anlayışını ortadan kaldıracak çalışmalar" yapılacağı ifade edildi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.