BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Erciş adeta hayalet kente döndü

Van'daki depremden en çok etkilenen Erciş ilçesinde vatandaşlar ilçeyi terk etmeye başladı...

Abone ol

Van'ın Tabanlı köyünde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde çok sayıda evin yıkıldığı Erciş ilçesinde geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, sabah erken saatlerde ilçeyi terk etmeye başladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

İlçede okulun büyük bir kısmı yıkıldığı için ikinci bir emre kadar eğitim verilemeyeceğinden öğretmenler de memleketlerine gönderildi. İlçe merkezindeki iki katlı otogarın yıkılması nedeniyle sabah otogara giden vatandaşlar için bahçede kurulan masalarda biletler kesildi.

İlçeyi terk eden öğretmenler, 2 arkadaşlarını kaybettiklerini ve halen bazı öğretmen arkadaşlarına ulaşamadıklarını belirterek, "İlçede eğitim ikinci bir emre kadar verilmeyecek, bu nedenle bizde memleketlerimize dönüyoruz. Depremde 2 arkadaşımızı kaybettik. Halen bazı arkadaşlarımıza ulaşılamıyor. Okullarda büyük çapta hasar meydana geldiği için eğitim verilemiyor. Çalışmalar bittiğinde biz de geri dönüp, öğrencilerimizle eğitime kaldığımız yerden devam edeceğiz" dediler.

OTOBÜS VAR ŞOFÖR YOK

İlçeden kaçış başladığını ifade eden otobüs firması temsilcisi Mehmet Aslan ise, "Dünden beri ilçeden kaçış başladı. Bu nedenle otogarda da zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar gidecekleri yönde otobüs bulamıyor, biz de vatandaşları mağdur etmemek için elimizden geldiğince bütün otobüslerimizi seferber ederek ek seferler yapıyoruz. En son getirdiğimiz otobüslere yolcuları taşıyacak şoför bulamıyoruz. Burada durum çok kötü, insanlara yardımcı olmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.