BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  SPOR

Ercan Saatçi kavgası büyüyor

Ercan Saatçi'nin Galatasaray'a küfürler etmesiyle başlayan tartışmada iş tehditlere vardı.

Abone ol

Üstünel'e "Senin de kasetlerin var, yayınlarız" diye şantaj yapıldığı iddia edildi. Saatçi de ölümle tehdit edildiğini açıkladı

Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörü Ercan Saatçi'nin üç yıl önceki bir TV programının kaydı sırasında Galatasaray'a küfür ettiği bantın ortaya çıkmasının yarattığı gerginlik tırmanıyor.

Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel'e "Bu konuyu kapatın. Yoksa sizin de görüntüleriniz yayınlanır" şeklinde bir şantaj yapıldığı iddia edildi. Üstünel'e bu sözleri Ercan Saatçi'nin değil, başka bir kişinin telefonla ilettiği de iddialar arasında.

Şantaja "İstediklerini yayınlasınlar. Yayınlamayan şerefsizdir" yanıtını verdiği öne sürülen Üstünel, dün sabah Galatasaray ile Bükreş'e gitti.

SAATÇİ: KAYITLAR İNCELENSİN

Ölüm tehdidi aldığını söyleyen Ercan Saatçi ise savcılıktan telefon kayıtlarının çıkarılmasını isteyeceğini belirterek "İddia sahiplerinin istedikleri görüşmelerin içeriğinin açıklanmasını sağlayacağım. Herhangi birini arayıp tehdit mesajı iletip iletmediğimin de açıklığa kavuşmasını isteyeceğim. Aynı duyarlılığı Sayın Üstünel'den de isteyeceğim" dedi.

HALDUN ÜSTÜNEL: TEHDİT EDİLDİM

Haldun Üstünel, FB TV için çekilen bir program sırasında Sarı-Kırmızılı kulübe ettiği sinkaflı küfürlerle büyük tepki çeken Ercan Saatçi’nin, bir aracı vasıtasıylakendisine haber yolladığını ve tehditkar ifadeler kullandığını
açıkladı. Dün sabah erken saatlerde Bükreş’e uçmadan önce havaalanında Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Üstünel, şunları söyledi:

‘GÖRÜNTÜLER YAYINLANIR DEDİ’

“Ercan Saatçi, söz konusu yemek sırasında masada bulunan birinin arkadaşı aracılığıyla bana haber gönderdi. Bu kişi, karşı tarafın elinde benim ve başkan Adnan Polat’ın görüntülerinin olduğunu, meseleyi kapatmamamız halinde bunların yayınlanacağını iletti. Ben de ‘O da masadaysa sen de benim dediklerimi ilet o zaman. Bana haber yolluyorsa dediklerimi aynen söyle. Ne bilgi, ne kaset varsa yayınlansın. Benim hiç umurumda değil. Benim kim olduğum da rengim de belli. Ben tarafsız olması gereken büyük bir gazetenin spor müdürlüğü görevini yürütmüyorum’ dedim. Aynen bunları belirttim, bu sözlerimi Ercan Saatçi’ye de iletmesini söyledim. Burada ters gelen olay gözdağı verir gibi tehditvari konuşmalardır.”

‘BİLİNÇSİZCE ORADAYMIŞ’

Haldun Üstünel, “Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in de aynı ortamda bulunmasına bir yorumunuz olacak mı?” şeklindeki sorumuza ise “Evet ilginç. Ama bildiğim kadarıyla sayın başkanın böyle bir ortama çağrıldığından haberi yokmuş. Kendisi bilinçsizce oradaymış” yanıtını verdi