BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL

Erbilde alçak uçuş iddiası

Türk savaş uçakları, Barzani'nin konutun üzerinde alçak uçuş yaptı mı?

Abone ol

Son günlerde böyle bir söylenti yayıldı.. Hatta Genelkurmay 2. Başkanı Org. Saygun'un Bağdat ziyaretinde bu rahatsızlığın dile getirildiği iddia edildi.

Aslı astarı var mıydı bu konuşulanların.. Milliyet yazarı Fikret Bila görüşme olanağı bulduğu Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'na sordu.

"Ben de hayret ediyorum"

Komutanın verdiği yanıt netti: Babaoğlu, Bila aracalığıyla kamuoyuna şu mesajı verdi:

"Operasyonlarımızın hedefi sadece PKK'dır. PKK kampları dışında bir operasyon veya uçuşumuz söz konusu değildir. Bazen haberlere ben de hayret ediyorum. Örneğin, o bölgedeki yolcu uçakları bile Hava Kuvvetleri keşif uçuşu yaptı, diye haberleştiriliyor. Genelkurmay'ın yaptığı açıklamalar dışındaki söylentilere itibar etmemek gerekir"

Propaganda amaçlı

Köylerin ve sivillerin vurulduğu iddiaları neden gündeme getirildiği şeklindeki soruya da şu cevabı verdi:

"Bunlar da asılsız iddialardır. Biz sadece PKK kamplarını vuruyoruz. İstihbarat çalışması yapıyoruz. Önce tespit ediyoruz. Sonra mutlaka hedefleri tek tek kontrol ediyoruz. PKK'nın kullandığı kamplar, yerler, tesisler olduğunu teyit ettikten sonra vuruyoruz. Bu nedenle köylerde sivil hedeflerin de vurulduğu, zarar gördüğü iddiaları tümüyle asılsızdır. Propaganda amaçlıdır."