BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  DÜNYA

Erbil Valisinin küstahlığı

Erbil Vadisi'nden patavatsız açıklama; "Kürdistan Türk askerine mezar olur"

Abone ol

İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde yer alan yorum haberde, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Sözcüsü Dizayi’nin, "Türkiye’nin kaygıları gerçek, PKK bir tehdit" dediği, "Ancak çoğu iç politika için kullanılıyor, bu bir savaş tehdidi retoriği" diye konuştuğu kaydedildi.

Haberde Türkiye-Kuzey Irak ilişkileri değerlendirildi. Analizde, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin, Türkiye’nin sınırdaki askeri hareketliliği ile ilgili açıklamaların, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik bir müdahalesinin yakın olduğu konusundaki uluslararası kaygıları arttırdığı görüşüne yer verildi. Haberde ayrıca Zebari’nin hafta sonu Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir telefon görüşmesi yaparak "bu kaygılarını ilettiği", Irak’ın PKK konusunda da görüşmek istediğini söylediği öne sürüldü.

KÜRDİSTAN TÜRK ASKERİNE MEZAR OLUR
Haberde, Erbil Valisi Nevzat Hadi Mavlood’un görüşlerine de yer verildi. Habere göre, Erbil Valisi, "Türk ordusunun sınır ötesi operasyon yapacağına inanmıyorum. Kaybolurlar, Kürdistan Türk askerlerine mezar olur. Ne biz (Bölgesel Kürt Yönetimi) ne de onlar PKK’yı çıkaramazlar çünkü onlar dağlarda" dedi.