BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

AK Partide usulsüzlük suçlaması

AK Parti'de iki vekil birbirlerine düştüler. Suçlamaların ardı arkası kesilmiyor.

Abone ol Seçime az bir süre kala siyaset arenası iyice ısınırken, Denizli'de AKP'li il genel meclis üyesi İsmail Yarımca, AKP Denizli 4'üncü sıra milletvekili adayı Dr. Mithat Ekici ile Denizli'nin AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye şok suçlamalarda bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen İsmail Yarımca, Denizli Devlet Hastanesi'nde meydana gelen bazı usulsüzlüklerin, bir yıl önce kendisinin de bulunduğu Denizli'den bir heyet tarafından Ankara'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletildiğini belirtti. Yarımca şunları söyledi:

“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, parti içinde hiçbir şekilde ayırmacılık, kayırmacılık yapılmaması için talimatlar vermiştir. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürütürken, milletvekili adayı olan Dr. Mithat Ekici'nin, 1 yıl önce görevden alınması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştük. Nedenini bilmediğimiz bazı gelişmeler oldu, başhekim görevden alınacağı yerde milletvekili adayı oldu.

Denizli'de milletvekili listesinin belirlenmesine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci direkt olarak müdahale etmiştir. Partimiz büyük yara almıştır. Usulsüzlük yapan bir adamı adeta ilahlar korudu. Birileri sahip çıktı. Ben halk için siyaset yapıyorum. Partimden de istifa etmedim. Usulsüzlüklere ve yolsuzluklara karşı her zaman mücadele edeceğim.”

Yarımca, AKP'li milletvekili adayı Dr. Methat Ekinci'nin hastanede başhekimlik görevi yaparken yaptığı usulsüzlüklerin belgelerinin elinde olduğunu, gerektiği zaman bu belgeleri kamuoyuna sunabileceğini kaydetti.

BELEDİYE YEŞİL ALANI ‘TİCARİ’ YAPTI

smail Yarımca, AKP'li Belediye Meclis Üyesi Sait Özkan'ın kardeşi Mustafa Özkan'ın Yeşilyurt Mahallesi'nde sahibi olduğu 9 adet arsanın Belediye Meclisi'nin 6 Temmuz 2006'da aldığı kararla konut alanından çıkarılıp ticaret alanı yapılmasının skandal olduğunu söyledi. Yarımca, “Nihat Zeybekci, Kumkısak Mevkii'nde şirketi Turkuaz Tekstil'e ait 21 dönümlük tarlanın içinde bulunduğu pafta yeşil alan iken, ticaret alanı haline getirtmiştir. Partimiz, böyle ayrımcılıklarla büyük yara alıyor” diye konuştu.


BAŞKAN ZEYBEKÇİ: İFTİRA ATIYOR

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise, Yarımca'nın suçlamalarına tepki gösterdi. Seçime 2- 3 gün kala yapılan suçlamaları terbiyesizlik olarak yorumlayan Zeybekci, “İsmail Yarımca, bazı işlerinin görülmesi için beni tehdit etti. Ben tehdidine kulak bile asmadım. Seçime birkaç gün kala da iftiralar atıyor. Benim yüzüm ak, hesabını veremeyeceğim iş yapmam” dedi.