BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Erbakan bu büyük serveti nasıl edindi?

Erbakan'ın çocukları arasındaki miras kavgası ile "Hoca bu serveti nerden edindi?" sorusu gündeme geldi. Canlı yayında bu soru Kazan'a soruldu.

Abone ol

İNTERNETHABER - Erbakan ailesinde patlat veren miras kavgası ile birlikte "Hoca ticari faaliyette bulunmadığına göre bu büyük serveti nasıl edildi?" sorusu gündeme geldi. Canlı yayında bu soru Hoca'nın yakın adamı olarak bilinen Şevket Kazan'a soruldu. Kazan, soruya net bir cevap veremedi.

Erbakan'ın çoçukları arasındaki miras kavgasına Saadet Partisi'nin akil adamları el koydu.
Şevket Kazan canlı yayında açıkladı, "Baba rahat etmez ki onları uzlaştırmazsak! Onun için elimizden geleni yapıp onları uzlaştıracağız. Çünkü rastgele bir aile değil, rastgele bir isim değil" dedi...

Skytürk360'daki canlı yayına katılan Şevket Kazan, Erbakan ailesine yakınlığı ile biliniyor. Kazan, canlı yayında gelen miras kavgası ile ilgili soruya "Üzüntüm, bu meselenin mahkemeye intikal ettirilmeden Hoca'nın yakın arkadaşları olan, onların amacaları durumunda olan büyüklerle intikal ettirilmemesi... Bu bizi çok üzdü" karşılığını verdi.

7 KİŞİLİK KURUL EL KOYDU

Partinin Yüksek İhtilaf Kurulu'nun miras davası için devreye girdiğini belirten Şevket Kazan, Erbakan Hoca'nın çocuklarını çağırdıklarını ve mahkemeye ilettikleri dilekçelerini istediklerini anlattı. Kazan'ın verdiği bilgiye göre Erbakan Hoca'nın değer verdiği 7 kişiden oluşan bu kurul, kardeşler arasındaki miras davasını karara bağlayacak.

HOCA'NIN RUHU RAHAT ETMEZ

Erbakan'ın çocuklarının miras kavgasının teşkilatlarında rahatsızlık yarattığını belirten Şevket Kazan, "Aynı evde de oturuyorlar yani. Aynı dairede değil ama aynı çatı altındalar. O nedenle bu mahkemeye düşmüş hallerinden rahatsız olduk. Bir insanın vefatının ardından çoçuklarının bu hale düşmesi vefat edenin ruhunu da rahatsız eder. Mesele Erbakan olunca, Erbakan'ın çocukları olunca tabiatıyla camiayı sarsıyor" dedi.

ERBAKAN BU SERVETİ NASIL EDİNDİ?

Programın sunucusu Korcan Karar, miras kavgası ile birlikte herkesin sormaya başladığı, "Erbakan ticari faaliyette bulunmadığına göre bu büyük serveti nerden edindi?" sorusunu da Şevket Kazan'a sordu. Kazan bu soruya net bir cevap vermekten kaçındı. Erbakan'ın mühendis olduğunu hatırlatıp, "Erbakan siyaset yapmasaydı, kendi mesleği ile bir çalışma içinde olsaydı, hayatı şimdi çok daha başka olurdu. Ama o tüm imkanlarını Türkiye'nin kalkınmasına hasretti"  dedi.

BİZ OT MU YEDİK YANİ...

Kayıp trilyon davasına da değinen Şevket Kazan, "DYP'nin 1.5 trilyonluk harcamalarını onaylamış. Bizim harcamamız 897 milyar... Efendim hiç harcamadınız diyor, biz ot mu yedik yani, kırda bayırda mı yattık. Bu kadar teşkilat var, hepsinin faturası dosyada... 500 çuval dolusu... Bunlar üzerine kimse araştırma yapmıyor" dedi.