BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkiye'nin iki yakası biraraya gelmiyor!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM'de düzenlediği toplantıda Ak Parti'nin ekonomi politiklarını eleştirdi

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''Türkiye ekonomisi tasarrufların en düşük düzeyde olduğu bir dönem yaşamaktadır. Türkiye, tasarruf etme liginde en diplerdedir'' dedi.

Ayhan, Meclis'te düzenlendiği basın toplantısında, ''AKP iktidara geldiğinde hane halkı gelirinin 100 lirasının 5 lirası borca giderken, şimdi 45 liraya yükseldiği bir ülkedeyiz'' iddiasında bulundu.

''Hükümetin tasarruf konusunda jetonunun yeni düştüğü'' ifadesini kullanan Ayhan, şöyle devam etti:

''2011 yılında rantiyenin kazandığı, ücretlinin enflasyona yenildiği basında önemli haberler arasına girmektedir. İşsizlikte tek haneye veda nidaları da kamuoyunda yer almaya başlamıştır. Ekonomi yavaşladıkça, ithalattan alınan KDV'nin artışının hemen hemen sıfırlanmaya başlamasıyla bütçe açık vermeye başlamıştır. Son gelişmelere göre kapanan şirketler artmakta, açılanlar azalmaktadır. Cari açık azalacağa benzememektedir. Moody's 13 Türk bankasının kredi notunu negatif incelemeye almıştır. Gümrük, iç ticaret ve dış ticaret alanlarında da ülkenin temel direkleri yerinden sökülmüştür.

Türkiye ekonomisi tasarrufların en düşük düzeyde olduğu bir dönem yaşamaktadır. Türkiye, tasarruf etme liginde en diplerdedir.''

''Gümrük idarelerinin de kötü yönetildiğini'' ileri süren Ayhan, ''KHK ile kurulan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın oluşumunda düzenliliğin, etkinliğin ve verimliliğin de ne denli göz önünde tutulduğu ortadadır. Bu icraat, Hükümetin, 'ülke meselelerini çok bilinmeyenli çözülemez problemlere dönüştürme' iradesi ve alışkanlığını bir kez daha ortaya koymuştur'' dedi.

''Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda, Hükümet kendi atadığı bürokratlara kıyıyor'' iddiasında bulunan Ayhan, ''Şu anda bu bakanlıkta 200'ün üzerinde şahsa bağlı araştırmacı ve müşavir kadrosuna atanmış yetişmiş yönetici vardır. Bu kişilere hiçbir görev verilmemektedir. Yani milletin vergileri boşa gitmektedir. 'Bankamatik memur yaratma uzmanı' olan bu iktidar, bu konudaki iradesinde ısrarlı olduğunu ortaya koymuştur'' diye konuştu.