BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Erasmus programı tehlikeye girdi

Alman Die Zeit gazetesi, Erasmus programının Türkiye ayağıyla ilgili çarpıcı bir haber yayınladı. Habere göre program tehlikede...

Abone ol

ALMANYA’nın etkili gazetelerinden ‘Die Zeit’da, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden karşılıklı öğrenci değişimini içeren Erasmus programıyla ilgili AB’nin yaptığı soruşturmada şeffaf davranılmadığının tespit edildiğine yer verildi.

Gazetedeki haberde AB’nin bu ay başında Ankara’da başlattığı soruşturmada Erasmus programıyla ilgili personel alımında kuralsızlıklar belirlendiği vurgulanarak, bunun AB normlarına uygun olmadığını yazıldı. Bu bilgisini AB Komisyonu Sözcülerinden Dennis Abbott’a dayandıran gazetede, bundan dolayı Türkiye ile AB arasındaki değişim programı Erasmus’un geleceğinin tehlikeye gireceğini öne sürüldü. Gazeteye konuşan Abbott ise “Geçen yıl Türkiye değişim programı için 116 milyon Euro aldı. Eğer soruşturma sonunda Erasmus programı için Türkiye’ye gönderilen paraların başka amaçla kullanıldığı ortaya çıkarsa, bu para Türkiye’den geri istenecektir” dedi.