BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  SEÇİM

Engelsiz Yaşam Bakanlığı kurulsun!

AK Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı Ercan Soydan, 10 milyon engellinin bulunduğu Türkiye'de sorunların çözümü için Engelsiz Yaşam Bakanlığı'nın kurulmasını istedi.

Abone ol
AK Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı Ercan Soydan, Türkiye'deki engellilerin sorunlarının çözümü için Engelsiz Yaşam Bakanlığı'nın kurulmasını istedi. Kendisi de fiziksel engelli olan Soydan, Türkiye'deki engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek, bu konuda engelli, engelsiz toplumun her kesiminden destek istedi.

Ankara Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde uzun yıllar opera sanatçısı olarak görev yapan Ercan Soydan, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı oldu. Kendisi de engelli olan milletvekili aday adayı Ercan Soydan, yaptığı açıklamada fiziksel, görsel, işitsem ve zihinsel engelliler ve kamu varlığında kronik hastalığı olan kişileri temsil ve gündeme getirerek bu sorunları çözmek için aday olduğunu söyleyerek bu konuda bugüne kadar çok sayıda proje geliştirdiklerini ve milletin desteğiyle bu projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Soydan yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

"Malumunuz,başarı sadece kamuoyunun desteği ile elde edilir. Her proje, uzun menzilli araştırma ve çalışmalar için zamanını tamamladı. Her programın altını insancıl "Humeniterian" projelerimizle doldurduk. Bu engelli bireylere yönelik, ayrımcılığa karşı birlikte yaşam ve bu aileleri : akademisyenler, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, ortak bir platformda, çözümün bir parçası olarak, onlara; kendi kabiliyetlerini ve desteklerini sağlamak için, özel ya da tüzel, kurum ya da kuruluşların temsilcileri ile engelli bireylerin bir araya getirilmesi zaruri bir ihtiyaçtır."

"ENGELSİZ YAŞAM BAKANLIĞI KURULSUN"

Türkiye'de nüfusün yaklaşık yüzde 13'ünü engellilerin oluşturduğunu ve dünya nüfusunda da bu oranın yüzde 10'ları bulduğunu anlatan Soydan, engellilerin sorunlarının çözümü için Engelsiz Yaşam Bakanlığı'nın kurulmasını istedi. "Engelsiz Yaşam Kent" projelerinin finansmanı ve hayata geçirilmesi için de gerekli çalışmaları yürütücek kapasitede olduklarını belirten Soydan, işaret dilinin de önümüzdeki yıl eğitim- öğretim müfredatına alınması ve okul öncesinde başlatılarak ilköğretim seviyesinde de zorunlu olmasını istedi.