BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15
HABER /  GÜNCEL

Engelliler okulunun engellisi yok

Engelli öğrencilerin, rahakı için tasarlanan Batıköy Memurdan Armağan İlköğretim Okulu'nun bir tek engellisi bile yok.

Abone ol

Engelli öğrenciler için 2003-2004 öğretim yılının başında açılan ve egelliler için özel tasarlanmış mekanları olan okulda hiçbir engelli öğrenci yok. Engelliler için tasarlanmış asansörü ve tuvaletleri bulunan 4 katlı okulun girişinde, tekerlekli sandalye kullanan öğrenciler için bir de rampa yer alıyor.

810 MİLYARLIK OKUL

Okulu yaptırarak Milli Eğitim'e devreden Batıköy Sakinleri İlköğretim Okulu Yaptırma Derneği'nin Başkanı Seyfettin Cumalı, okula kaydolmak isteyen engelli öğrencilerde, yakın çevrede oturma şartı aramayacaklarını belirterek ‘‘Yeter ki engelli öğrenciler gelsin. Onlar için servis ayarlayabiliriz. Gerekirse onlar için özel araçlar getirtiriz’’ dedi.

Okul, çevredeki ilköğretim okullarının ihtiyacı karşılamadığı düşüncesiyle yola çıkan Batıköy Sakinleri İlköğretim Okulu Yaptırma Derneği tarafından yaptırıldı.

Seyfettin Cumalı, engelli öğrenciler için özel olarak projelendirdikleri ve 2002 yılının Mart ayında yapımına başlanan okulun 810 milyar liraya mal olduğunu belirterek engelli öğrenciler için yapılan düzenlemelerin, okulun maliyetini yaklaşık 150 milyar lira artırdığını da vurguladı.

1300 öğrencinin okuduğu okulun isminin ‘‘Memurdan Armağan’’ olmasının nedeni ise, Erol Çakır'ın İstanbul Valisi olduğu dönemde biraraya gelen memurların, kendi isimlerinin bir okula verilmesi için bağış yapmış olmaları.

Kaynak : Hürriyet