BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Engelli çiftin altınlarını çaldılar

Türkiye'nin en yüzsüz hırsızları Konya'da. Hırsız yada hırsızlar, engelli çiftin 15 bin YTL'lik altınlarını çaldılar.

Abone ol Konya'da yaklaşık bir yıl önce evlenen engelli çiftin, düğünde takılan yaklaşık 15 bin YTL değerindeki altınları çalındı.

Alınan bilgiye göre, bedensel engelli Ömer (29) ve Ayşegül Porsuk (29) çifti, merkez Selçuklu ilçesindeki evlerinin yatak odasında bulunan altın kutularının çalındığı iddiasıyla polise ihbarda bulundu.

Polis, incelemelerinin ardından, altın olan 11 bilezik, 2 metre zincir, 2 bileklik, 2 künye, 3 kolye ucu, 5 yüzüğün yer aldığı altın kutunun bulunması için soruşturma başlattı. Soruşturma halen sürüyor.

Ömer Porsuk, 5 yıl önce alacak meselesi yüzünden çıkan kavgada silahla yaralandıktan sonra bir daha yürüyemediğini, ardından ailevi nedenler yüzünden ilk eşinden ayrıldığını söyledi.

Konya Özürlüler Derneğinde kendisi gibi bedensel engelli Ayşegül ile tanıştığını belirten Porsuk, ''Evlenmeye karar verdiğimizde aileler bu duruma karşı çıktı. İkimiz de engelli olduğumuz için. Kaçmaya karar verdik. Aileler bunu öğrenince evlenmemize izin verdi. Biz de bir yıl önce evlendik'' dedi.

Çok mutlu bir evliliklerinin olduğunu ifade eden Porsuk, şunları kaydetti:

''Her şey çok güzel gidiyordu. Bir gün iş dönüşü akülü arabamla evime geldiğimde kapıda ve evde polislerin olduğunu gördüm. Evime hırsız girdiğini öğrendim. Hemen eşim Ayşegül'ü sordum. Ona bir şey olmadığını öğrenince rahatladım. Altınların çalınmasına ikimiz de çok üzüldük. Altınlarımız bizim güvencemizdi. Çok zor duruma düşeceğiz ama bu durum mutluluğumuza gölge düşüremeyecek. Ayşegül'ü altın alım satımı yapan iş yerlerinin bulunduğu yerlere götürmemeye çalışıyorum. Çok üzülüyor. Psikolojimiz bozuldu. Bizim altınlarımıza bile tamah etmişler.''

Bir otobüs firmasında bilet satış görevlisi olarak çalışan Porsuk, kimseye muhtaç olmamak için mücadele ettiklerini, böyle bir ortamda yaklaşık 15 bin YTL'yi bulan altınlarının çalınmasının gelecekle ilgili planlarını bozduğunu söyledi.

Ayşegül Porsuk ise 3 yaşında yapılan iğneden dolayı bir daha yürüyemediğini dile getirdi. Altınların çalındığı gün düğünden geldiğini anlatan Porsuk, ''Altınları çıkartıp yerine bıraktım. O sırada evde birisi bulunuyordu. Bir saat sonra baktığımda tekrar bulamadım. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bu kişiyi polise de bildirdim. Sinirlerim bozuldu. Kocam vardiyalı çalıştığı için evde yoktu. Şükrediyorum canıma bir şey olmadı. Şimdi çok korkuyorum'' dedi.

Porsuk çifti, hırsız ya da hırsızların bir an önce bulunmasını, altınlarının geri getirilmesini bekliyor.