BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

3 dev isim kriz için birarada!

Bush, Sarkozy, Barroso kriz nedeniyle bir araya geldiler.

Abone ol ABD Başkanı George W. Bush, küresel mali krizi ele almak üzere dünya liderlerine evsahipliği yapmayı istediğini söyledi.

George W. Bush, Washington yakınlarındaki konutu Camp David'de, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile biraraya geldi.

Bush, yanında Sarkozy ve Barroso ile birlikte yaptığı açıklamada, ''Bu krizin bir daha olmaması için birlikte uluslarımızın mali sistemlerini güçlendirmek ve modernize etmek için çalışacağız" diye konuştu.

Krizi görüşmek üzere dünya liderlerine evsahipliği yapmayı beklediğini ifade eden Bush, zirve konusunda yalnızca ''toplantının yakında olacağını'' söylemekle yetindi.

Sarkozy de Camp David'e gelişinde yaptığı açıklamada, ''yaşananın bir dünya krizi olduğunu, bu yüzden de dünya çapında bir çözüm bulunması gerektiğini'' anlattı.

Barroso ise açıklamasında, ''yeni bir küresel düzene ihtiyaç olduğunu'' kaydetti.

Camp David'deki üçlü görüşmeden 3 gün önce de sanayileşmiş ülkeler grubu G-7 ile Rusya'dan oluşan G-8'in liderlerinin, küresel mali krize karşı işbirliğinin ele alınacağı bir zirve toplantısında yakında biraraya gelecekleri açıklanmıştı.

G-8 liderleri adına Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, zirvede, kimi başka gelişmiş ve gelişmekte olan kilit ülkelerin de yer almasının planlandığı bildirilmişti.