BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Enerji Kanunu aynen kabul edildi

Hükümet'ten Cumhurbaşkanı Sezer'e son dakika gölü. Sezer veto ettiği Anerji Kanunu aynen kabul edildi..

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 5, 7 ve 10. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için Meclise iade ettiği Enerji Verimliliği Kanunu aynen kabul edildi.

Genel Kurulda, sadece Sezer'in iade ettiği 3 madde görüşülürken, kanunun tümü yeniden oylanarak kabul edildi.
Kanun, enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında endüstriyel işletmelerde, binalarda, elektrik enerjisi üretim tesislerinde, iletim ve dağıtım şebekelerinde ve ulaşımda enerji verimliliğinin artırılmasının desteklenmesine; toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesine; yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik usul ve esasları kapsıyor.

Enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik önlemlerin uygulanmasında, özellik veya görünümleri kabul edilemez derecede değişecek olan binalar, koruma altındaki bina veya anıtlar, ibadet yeri olarak kullanılan binalar, planlanan kullanım süresi 2 yıldan az olan geçici binalar, sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü binalar, atölyeler, tarımsal binalar, yılın 4 ayından daha az kullanılan binalar ile toplam kullanım alanı 50 metrekarenin altında olan binalar, kanunun kapsamı dışında tutuluyor.