BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

En tehlikeli ünlü!

Andrew Morton, Tom Cruise biyografisinde ünlü yıldızın özel hayatının yanı sıra Scientology tarikatını da anlatıyor.

Abone ol

Tom Cruise’nin birkaç yıl önce rol aldığı, H.G. Wells’in aynı adlı romanından uyarlanan, “Dünyalar Savaşı” adlı bir filmi vardır. Cruise, filmde dünyayı ele geçirmeye çalışan uzaylılara karşı çocuklarını korumaya çalışan bir babayı canlandırır. Doğrusu, o dayanılmaz çekicilikteki gülümsemesi ve kendine güvenli haliyle dünyayı ele geçirmeye hazırlananlara karşı koyacak ondan daha ideal bir kahraman da akla gelmez.

Peki ya gerçek hayatta tam tersiyse? Ya Cruise, gerçek hayat filminin kötü adamıysa ve dünyayı ele geçirmeye çalışanların tarafındaysa? İşte, Tom Cruise’e dair 352 sayfalık detaylı bir biyografi yazan Andrew Morton’ın kitabının temelinde tam da bu iddia yatıyor. Morton, Tom Cruise’i dünyanın en tehlikeli ünlüsü olarak nitelendiriyor!

Morton’ın çok detaylı bir çalışmayla ortaya çıkardığı Tom Cruise biyografisi, beklendiği gibi yurtdışında daha yayımlanmadan bile ünlü yıldızın adamları tarafından şiddetle kınandı, yalancılık ve sahtekarlıkla itham edildi. Peki Morton ne yazmıştı da Cruise’nin hedef tahtası haline gelmişti?

Morton, ünlü yıldızın biyografisinde yalnızca onun çocukluğundan başlayarak çok detaylı bir profilini çizmekle kalmıyor, bir yandan da artık Tom Cruise’un ismiyle bir anılan Scientology tarikatının da ipliğini pazara çıkarıyor. Müritlerinden topladığı çok yüksek bağışlarla tanınan bu alternatif ‘uzay’ dini tarikatı, aslında bir bilimkurgu yazarı olan L. Ron Hubbard tarafından ‘50’li yıllarda kurulmuş.

Ölümünün ardından yerine geçen yardımcısı David Miscavige zamanında ise dikkatli bir planlamayla üye yapılan ünlüler sayesinde dünya çapında bir üne ve güce ulaşmış. Miscavige’in en başarılı avı ise kuşkusuz Tom Cruise. Cruise’un Miscavige’i dahi şaşırtacak bir biçimde kendinden geçmiş bir şekilde Scientology’ye yaptığı çalışmalar sayesinde tarikat bugünkü tehlikeli gücüne ulaşmış.

Korku gerilim tonu
İşte Morton, kaleme aldığı biyografisinde Cruise’un bir yandan dünya yıldızlığına giden yolunu, ailesini, Nicole Kidman, Penelope Cruz ve Katie Holmes’la olan ilişkilerinin perde arkasını, hakkında çıkan homoseksüellik iddialarını sürükleyici bir dille anlatırken, bir yandan da Scientology ile tanışmasından itibaren geçirdiği değişimleri ve tarikatın en güçlü ikinci adamı olarak tüm dünyayı ele geçirme planları ile ünlülere karşı yürüttüğü stratejik hamleleri ortaya döküyor.

Bol şaşaalı bir Hollywood ünlüsü biyografisinden çok, bir korku-gerilim hikayesi tonuna sahip kitabın çekimine kapılmaktan kendinizi alamıyorsunuz.