BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

En tehlikeli lider Bush

İngiltere'de yapılan bir ankete göre Bush, Kore lideri Kim İl Sung'tan daha tehlikeli.

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir anket, halkın ABD Başkanı George W. Bush'u, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'den daha tehlikeli bulduğunu ortaya koydu.

The Guardian gazetesinin İsrail'deki Haaretz, Kanada'daki La Presse ve Toronto Star ile Meksika'daki Reforma gazeteleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği aynı yöndeki anketinin sonuçları, İngiliz halkının dünya barışının önündeki en büyük tehdit olarak El kaide lideri Usame Bin Ladin'i gördüğünü gösterdi.

İngilizlerin yüzde 87'si Ladin'in barışa yönelik en büyük tehdidi yarattığını belirtirken, George W. Bush'un barışın önünde bir engel oluşturduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 75 oldu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-il için aynı şeyi düşünenler yüzde 69'da kalırken, İran Cumhurbaşkanı Muhammed Ahmedinejad'ın barışın önündeki engellerden olduğunu belirtenler ise yüzde 62 olarak belirlendi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı barışın önündeki engel olarak görenler ise yüzde 65 oldu. Bu arada her dört ülkede yapılan anketlerde halka George Bush'un dış
politikasının dünyayı eskiye göre daha az güvenli yapıp yapmadığı soruldu. İngilizlerin yüzde 69'u Bush'un politikalarının dünya güvenliğini azalttığını belirtirken, Kanadalıların yüzde 62'si, Meksikalıların yüzde 52'si ve İsraillilerin yüzde 36'sı aynı görüşü savundu.

Anket sonuçları İngilizlerin yüzde 71'inin Irak'a askeri müdahalenin haklılığının kanıtlanamadığını düşündüğünü gösterirken, aynı görüş Meksikalıların yüzde 89'u ve Kanadalıların yüzde 73'ü tarafından paylaşıldı.