BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  SEÇİM

En son seçim anketi sonuçları Adil Gür açıkladı

Son seçim anketi sonuçları Adil Gür'den geldi. Gür, halkın yüzde 70’inin başkanlık sistemine açıkça karşı çıktığını, AK Parti’ye oy veren seçmende ise bu oranın yüzde 35 - 40 olduğunu ifade etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 2015 genel seçimi anket sonuçları son olarak A&G Araştırma Şirketi'nden geldi. Araştırma şirketinin başkanı Adil Gür, anketlerde halkın yüzde 70’inin, AK Partililerin de yüzde 35- 40’ının başkanlığa karşı olduğunu açıkladı.

Denge ve Denetleme Ağı'nın, Ankara’da başkanlık sistemi ile ilgili bir düzenlediği çalışma toplantısında konuşan Adil Gür, yaptıkları anketleri anlattı; bu anketlerin sonuçlarına göre başkanlık sisteminin seçmenden 'vize alamadığını' ifade etti.

SON SEÇİM ANKETLERİNDE SEÇMEN BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN NE DİYOR?

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erdem Gül’ün haberine göre, Adil Gür, seçime başkanlık sistemiyle ilgili seçmendeki bu tutumla gidildiğinin altını çizen Adil Gür, anketlerin sonucundan genel olarak çıkan tabloyu, “Ben anketler ve saha gözlemlerimle söylüyorum, çözüm süreci tamamlanmadan sistem değişikliğine gidilebileceğini zannetmiyorum. Bugünlerde yaptığımız araştırmalarda ise sistem değişikliğini sağlayacak bir sayısal çoğunluğun asla mümkün olmadığını görüyoruz. Anketler ve araştırmalar Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomi olduğunu gösteriyor. Toplumun yüzde 80’i borçlu ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor. Öyle olunca özgürlük sorunu toplumun yeterince dikkatini çekmiyor. Aş, iş, yoksulluk herşeyin önüne geçiyor. Yeni Anayasa talebi yüzde 10 - 20’nin üzerine çıkmıyor. İktidarları getirip götüren, değiştiren unsur ekonomidir. Bu seçimde başta CHP olmak üzere partiler bildirgeleriyle, seçmen davranışlarını değiştirenin ekonomi olduğunu kabul ettiler. Kendilerine günaydın diyorum.”

adil-gur.20150424095246.jpg 

ADİL GÜR: SEÇMEN CEBİNE BAKAR

A&G Araştırma sahibi Adil Gür, daha önce internethaber.com'a yaptığı açıklamalarda, siyasi partilerin seçim vaatlerinden daha önce yapması gerekenleri anlatmıştı. Gür, seçmenin 'cebine baktığını' ifade ederek, "Türkiye uzunca yıllar hep siyasi kutuplaşma içinde ve ideolojik tartışmalarla seçime gitti. Halbuki biz 30 yıla yakın bir süredir yaptığımız araştırmalarda hep dedik ki; seçmen davranışını belirleyen ana tema ekonomi. Vatandaş cebine bakarak karar verir. Ama bu, Türkiye'de ideolojik olarak oy veren seçmen yok demek anlamına gelmez. Türkiye'de etnik, mezhepsel, ideolojik nedenlerle tüm partilere oy veren yaklaşık yüzde 35-40'lık bir seçmen var. Ama sadece Türkiye'de değil dünyada seçmenin büyük bir çoğunluğu, yani iktidarı belirleyen çoğunluk, gündelik yaşamına bakarak, cebine bakarak karar verir." demişti.

"TÜRKİYE BÖYLE SEÇİM YAŞAMADI"

Adil Gür, CNN Türk'e katıldığı br programda, Türkiye'nin son 15 yılda böyle bir seçim yaşamadığını belirtmiş, '1 puanın' bile herşeyi değiştirebileceğinin altını çizerek, "1 puan önemsiz mi. Bu seçim o kadar önemli ki... Bir iki puanın bu kadar değerli olduğu son 15 yılda hiçbir seçim yaşamadık. Ne demek istediğimi 7 Haziran akşamı anlayacağız.' demişti.

İŞTE ADİL GÜR'ÜN SEÇİM ANKETİ AÇIKLAMALARI- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ