BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  DÜNYA

En mutlu anne

Afganistan’da, Taliban militanları tarafından kaçırıldıktan 2 yıl 3 ay sonra Başbakan Erdoğan’ın girişimleriyle kurtarılan tekniker Sertaç D...

Abone ol

Afganistan’da, Taliban militanları tarafından kaçırıldıktan 2 yıl 3 ay sonra Başbakan Erdoğan’ın girişimleriyle kurtarılan tekniker Sertaç Dikilitaş’ın annesi, 2 yıl aranın ardından oğluyla Anneler Günü geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
9 Ocak 2011’de tercüman Hasibullah Danisver ile "KBL 18588 SH" plakalı araçla Celalabad’tan Kabil’e giden Sertaç Dikilitaş (33), Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde Taliban mensuplarınca kaçırıldıktan 2 yıl 3 ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gayretleri sonrası 29 Mart’ta Taliban’ın elinden kurtarıldı. Başbakan Erdoğan, bu müjdeli haberi anne Nursel Dikilitaş’a bizzat arayarak haber vermişti.
2 yıllık esaret ve ayrılığın ardından bu yıl Anneler Günü’nü oğlu ile geçirecek olan Nursel Dikilitaş, en mutlu annenin kendisi olduğunu söyledi. Anne Dikilitaş, geçen yıl Anneler Günü’nü oğlu esir olduğu için ağlayarak geçirdiğini belirterek, "Geçen yıl Anneler Günü’nde oğlum Taliban’ın elinde esir olduğu için şimdi ne yapıyor, acaba yaşıyor mu diye tedirgindik. Ondan haber alamadığım için Anneler Günü de bana zehir oldu. Onsuz iki Anneler Günü, 4 bayram geçirdim. Anneler Günü’nde sadece ağladım, başka bir şey yapmadım" dedi.
Anne Dikilitaş, kendisine oğlunu getiren herkese çok teşekkür ettiğini anlatarak, "Bu yıl en mutlu anne benim çünkü oğlum benim yanımda, esir değil. Bu güzel günde umarım herkes oğluna kavuşur. Allah’tan tek dileğim bu" diye konuştu.
Sertaç Dikilitaş ise esir kaldığı dönem en çok özel günlerde üzüldüğünü belirterek, "Özellikle Anneler Günü benim için çok zor geçti. O gün yüreğim çok daha fazla sızladı. Annem benden haber alamıyordu. Acaba bu yüzden ona bir şey oldu mu diye çok üzülüyordum ama bunların hepsi geçmişte kaldı, ben bunları unuttum. Artık annemin yanında çok mutluyum. Üstelik nişanlandım. Geçen yıl bir anne bulamazken, bu yıl iki annem var. İki annemin de Anneler Günü’nü kutluyorum" dedi.
Dikilitaş, annelerine hediye olarak cep telefonu aldı.
(İHA)