BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.422,70
HABER /  GÜNCEL

En lezzetli ve pratik yılbaşı hindisi tarifi

En uygun malzemelerle en lezzetli yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları. Yılbaşı hindisi nasıl pişilir cevabı burada.

Abone ol

2013'ün son gününde yılbaşı sofranızı taçlandıracak en lezzetli hindi tarifi burada. Yılbaşı gecesinde konuklarınıza ikram edeceğiniz enfes yılbaşı hindisi tarifi ve malzemeleri.

YILBAŞI HİNDİSİNİN İÇ PİLAVININ HAZIRLANIŞI:

Yılbaşı hindisi tarifi için öncelikle hindiyi sığacağı kadar bir tencereye koyup üzerini kapatacak şekilde su ekliyoruz. Üzerine biraztuz atıp, yumuşayana kadar 1-2 saatkaynatıyoruz. Yumuşadıktan sonra hindiyi borcama, suyunu da ayrı bir kaba ayırıyoruz.Ayırdığımız su ile iç pilav yapacağız (1 subardağını sos için ayırın). İç pilavı Fırında Tavuktarifindeki gibi yapabilirsiniz. Yani bildiğimiz pilav olacak.

YILBAŞI HİNDİSİ HAZIRLANIŞI

Pilavı hazırladıktan tencereden almadan içine aşağıdaki malzemelerden istediğinizi koyabilirsiniz.
Ceviz (biraz ezilecek)
Fındık (biraz ezilecek)
Kuş üzümü
Kestane (önceden haşlanıp, küçük parçalaraayrılmış.
Pilav olduktan sonra yukarıdaki malzemelerdensevdiklerinizi tencerede pilavla birlikte karıştırarak ekleyebilirsiniz. Ardındanhazırladığımız iç pilavı haşlanmış hindinin içine dolduracağız. Yılbaşı hindisi tarifi ‘ne devam ediyoruz.


Sos Malzemeleri;

Yarım su bardağı limon suyu (isteyen limon suyu yerine şarap kullanabilir)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindinin haşlandığı su
Tuz
Sarımsak
Kekik ya da biberiye
Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp sos hazırlayacağız. Hazırladığımız sosu fırın tepsisine koyduğumuz hindinin üzerine döküp, fırında 30-50 dakika arası kızarana kadar pişireceğiz.
Yukarıda malzemeler arasında şarap da olması lütfen tepkilere yol açmasın. Belki şarap da kullanmak isteyen olabilir diye yazdım. Şarap kullanmak istemeyenler için limon suyu yeterli olacaktır. Bu ince noktayı da belirtmek istedim. Pamuk Hanım’a bu nefis tarifi için teşekkür ediyorum. Şimdiden hepinizin yeni yılı kutlu olsun. İnşallah dilediğiniz gibi bir yıl geçirirsiniz. Yılbaşı hindisi tarifi hazır. Afiyet olsun.