BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL

Yeni Zelanda 2014'e merhaba dedi

Avustralya ve Yeni Zelanda'da yeni yıla havai fişek gösterileriyle girildi. Ama gözler Dubai'deki geri sayıma çevrili. Dubaili yetkililer hazırladıkları havai fişek gösterisinin dünya rekoru kıracağını söylüyor.

Abone ol

2014'e giriş kutlamaları başladı. Havai fişeklerin gökyüzünü aydınlattığı ilk şehirlerden biri Yeni Zelanda'nın Auckland kentiydi.

Auckland, Türkiye saatiyle 13:00'de yeni yıla girdi.

Avustralya'nın Sydney kenti de her yıl olduğu gibi limanda havai fişekli bir kutlamaya sahne oldu.

Japonya'da Şinto rahipleri yeni yılı karşılamak için mabetlerde toplandı.

Bu sene gözler Dubai'nin üzerinde. Duabili yetkililer 2014'e adım attıkları an başlayacak olan havai fişek gösterisinin büyüklüğüyle bir dünya rekoru kıracağını iddia ediyor.

Dubai rekoru

Dubai'de sahil boyunca 48 kilometrelik bir şerite dizilen havai fişeklerin bir kilometreye varan mesafede göğe yükseleceği söyleniyor.

Öte yandan kutlama planlarından vazgeçen şehirler de var. Çin'in Wuhan kentinde hava kirliliğini artıracağı endişesiyle belediye havai fişek gösterisini iptal etti.

Güney Afrika'da yeni yıl kutlamalarının kalbi Cape Town'da atacak. Lazer ve havai fişek gösterilerinin eşlik edeceği bir halk konserin yanısıra, 5 Aralık'ta ölen eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela için üç boyutlu efektlerin kullanılacağı bir anma gösterisi planlanıyor.

New York her yıl olduğu gibi Times Meydanı'nda yeni yıla merhaba diyecek. Brezilya'da ise Rio de Janeiro'nun meşhur Copacabana plajında iki milyonu aşkın kişinin bir araya gelmesi bekleniyor.