BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

En kullanışlı mutfak dekorasyonları

Mutfağınızın hareket alanını belirleyin kullanım kolaylığı ve rahatlık arasında ki dengeyi oluşturun.

Abone ol

Öncelikle mutfağınızın hareket alanını belirleyin. Daha sonra kullanım kolaylığı ve rahatlık arasında ki dengeyi oluşturacak şekile doğru yerleşime karar verin.

Mutfağınızın pişirme, yeme, çalışma, oyun oynama ve sohbet etme gibi alanlarını belirleyin.

MUTFAKTA AİLENİZLE ZAMAN GEÇİRİN

Mutfağınızla ilgili fikirleri uygularken buranın sizin ve tüm aileniz için zamanınızın çoğunu geçireceğiniz ve burada rahat etmeniz gerektiği fikrini unutmayın.

dsg_3.jpg 

Bulaşık makinesi, aspiratör veya davlumbaz gibi sesli çalışan aletleri alırken çıkardıkları ses düzeyleri hakkında bilgi edinin. Mutfak sizin aynı zamanda sığınma, yemek yeme ve sohbet alanınızdır. Makinaların sesinin sizi rahatsız etmesine izin vermeyin.

Mutfağınızı aynı zamanda rahat vakit geçirme, televizyon izleme veya çocuklarınızın oyun alanı gibi kullanmak istiyorsanız mutfağınızın dekorasyonunu buna uygun oluşturun.

DAHA SICAK VE SAMİMİ ORTAMLAR YARATIN

Örneğin; aydınlatma olarak abajurları, lambaderleri mutfağınızda daha sıcak ve samimi bir ortam yaratmak için kullanabilirsiniz. Mutfağınızda döşeme kumaşlarına özellikle dikkat edin. Leke tutmayan, kolay takılıp sökülen döşeme modelleri olmasına özen gösterin.

mutfak-dekorasyonlari.jpg 

Kullanışlı bir mutfak günün her saatinde rahatlık sağlayan bir mutfaktır. Bu noktada da aydınlatma önemli bir rol oynar. Mutfağınızın aydınlatmasının siz yemek yaparken size, çocuklarınız ödevlerini yaparken onlara da yeterli ışığı sağlamasına aynı zamanda sıcak bir ortam da oluşturmasına özen gösterin.

mutfak-dekorasyonlari2.jpg

İyi planlanmış bir mutfağın en önemli özelliklerinden birisi de yeterince dolap ve saklama seçeneklerine sahip olmasıdır.

OYUNCAK SEPETİ BULUNDURUN

Yemek örtülerine yer olduğu gibi çocukların oyuncaklarını kolayca toplayacakları sepetlere de mutfağınızda ihtiyaç olacaktır. Mutfağınızı kullanım şeklinize göre dolap ve saklama seçeneklerini düzenleyin.

mutfak-dekorasyonlari4.jpg