BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe maçına neden çıkılmadığını anlattı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yargıtay’ın şike sürecinde bu sene vermiş olduğu kararlar sonrasında Türk sporunun 3 Temmuz 201...

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yargıtay’ın şike sürecinde bu sene vermiş olduğu kararlar sonrasında Türk sporunun 3 Temmuz 2011 gerisine dönme sürecine girdiğini söyledi.
Galatasaray’ın Temmuz ayı olağan divan kurulu toplantısında, Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinde Galatasaray Liv Hospital’ın maça çıkmama kararının detaylarını anlatan Ünal Aysal, “17 Haziran günü yönetim oldukça ciddi ve önemli bir karar almak durumunda kaldı. Bu karar kolayca ve ezbere alınacak karar değildi. Sebeplerini biliyorsunuz. Yaşanan olaylar sonrasında final maçına çıkmama kararı verdik” dedi.

“KULÜBÜ BU İŞİN DIŞINDA TUTMAYA ÇALIŞTIM”
3 Temmuz şike sürecinde Türkiye’de pandoranın kutusunun açıldığını dile getiren Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Bu kutunun içinden birçok yanlışlık, spor ahlakına uymayan bin 600 sayfalık döküman çıktı. Bu işin içine Galatasaray da çekilmeye çalışıldı. Ben de bütün imkanlarımla kulübü bu işin dışında tutmaya çalıştım. 3 Temmuz sonrasında sporumuz yenilenme sürecine giriyor diye düşünüp uzun süre içinde yaşanan bazı yanlışlıklar düzeltilebilecekti. Ne pahasına olursa olsun başarı ve kupa anlayışı değişecekti. 3 Temmuz’dan sonra bütün beklentim buna yönelikti. Bu bir anlamda gerçekleşti. Ne kadar olmasa da bir iyileşme izledik. Ancak bu sene Yargıtay kararı sonrasında yapılan uygulamalar ve bunun sonucunda havada kalan bazı neticeler sonrasında sporumuz 3 Temmuz 2011 gerisine dönme süreci içine girdi. Biz bunu bütün branşlarda gördük” şeklinde konuştu.
(İHA)