BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

En karlı sosyal ağ hangisi belli oldu

Dijital dünyaya yatırım yapan şirketler için en karlı sosyal ağ belli oldu. İşte en etkili sosyal ağ...

Abone ol

Gelişen teknolojileri ve dijital dünyayı yakalama zorunluluğu şirketler arasındaki rekabeti her alanda arttırıyor. Peki en etkili kara sahip olan sosyal ağ hangisi?

Popüler sosyal ağlardaki yerini geç olmadan alan kurumlar, bu ağları etkili ve kazançlı kullanabilmenin yollarını arıyor. Başta Facebook ve Twitter olmak üzere çeşitli sosyal medya ağlarında hesap oluşturarak dijital dünyaya adapte olmaya çalışan kurumlar için SumAll şirketi tarafından yayınlanan raporda en etkili sosyal medya ağının Instagram olduğunu belirlendi. Rapora göre Instagram, sağladığı trafik, etkileşim ve maliyet açısından rakiplerini geride bıraktı.


PEKİ YA FACEBOOK? 

Instagram, Twitter, Google + ve Facebook’un performansını inceleyen SumAll, yatırım karlılığı açısından Facebook’un halen lider olduğu ancak görsel bir ürünü satmak isteyen şirketlerin Instagram kullanmadığı takdirde marka gelir açısından büyük bir kayba uğradığına dikkat çekti. Ayrıca SumAll analizlerine göre ABD'de Instagram kullanılan şirketlerin gelirlerini yüzde 1.5’den yüzde 3.5’e arttırdıkları görüldü.