BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

En fazla 2 yıl daha yaşar dediler ama

Ölümcül bir hastalığa yakandı. Doktorlar 'en fazla yaşasa 2 yıl daha yaşar' diyor. Annesi ne gece ne de gündüz yanından ayrılmıyor.

Abone ol

2 yaşında iken yakalandığı hastalık nedeniyle doktorların tavsiye etmemesine rağmen kızını okula gönderen anne, ders saatleri boyunca okuldan ayrılmıyor.

Gülizar Şeftalicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşındaki kızı Sıla'ya 2 yaşında iken sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalık olan nörofibromatozis teşhisi konulduğunu söyledi.

Sıla'nın hastalığı nedeniyle konuşmasının geciktiğini ifade eden Şeftalicioğlu, 5 yıl özel eğitim aldırdıklarını, bu eğitimin ardından konuşmaya başladığını belirtti.

Şeftalicioğlu, Sıla'nın ilerleyen süreçte sağ gözünü kaybettiğini, kan değerlerinin bozulduğunu ve lösemiye yakalandığını anlatarak, kemoterapi tedavisi görmeye başladığını kaydetti.

Kemoterapinin bir yıl sürdüğünü ifade eden Şeftalicioğlu, ''Tedavi çok ağır geçiyordu. Bu nedenle 10 yıl Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığım özel bir dershanedeki işimden ayrıldım. Emekli olmak isterim. Ama Sıla benim için daha ağır basıyor'' dedi.

Doktorların tavsiye etmemesine rağmen kızını okula gönderdiğini belirten Şeftalicioğlu, şöyle devam etti:

''Ablaları okula gittiği için çok üzüldü. Bu nedenle okula gönderdim. İlköğretim birinci sınıfta. Okula başladığından itibaren yanından ayrılmadım. Okula göndermemem için doktorlar beni uyarmıştı. Doktorlar, 'en fazla yaşasa 2 yıl daha yaşar' diyorlar. Korkuyorum bir şey olacak diye. Geceleri de Sıla'yı yanımda yatırıyorum. Bazen ateşi yükseliyor, uyanıp kontrol ediyorum.''

Anne Gülizar Şeftalicioğlu, her gün Sıla'yı 12.30'da okuluna getirdiğini belirterek, ''Okulu 12.40'ta başlayıp, 17.50'de bitiyor. Bu sürede okulda Sıla'yı bekliyorum. Düşüp bir yerini kanatacak diye korkuyorum. Onu beklemek zorundayım. Büyük kızım üniversite sınavına hazırlanıyor. Ona zaman ayıramıyorum'' diye konuştu.

Okulda beklerken Aile Birliği Başkanı oldu

Şeftalicioğlu, kızını okulda beklediği için Okul Aile Birliği Başkanlığı'na getirildiğini ifade etti. Sıla'yı, 'mutlu olması için' okula gönderdiğini anlatan Şeftalicioğlu, ''Mutluluğu için elimden geleni yaptım. Yaşayacak Sıla, ölmeyecek. Maddi ve manevi yönden çok sıkıntı yaşadım. Eşim ve kardeşim çok destek oldu'' dedi.

Sıla Şeftalicioğlu da annesine Anneler Günü için sürpriz hazırladığını belirterek, ''Annem çok güzel şeyler yapıyor bizim için. Canını veriyor'' dedi.