BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da olağanüstü günler

Ekonomik kriz İtlaya'yı derinden sarstı. Protestoları ardı arkası kesilmiyor, intihra vakalarında patlama yaşanıyor.

Abone ol

10 polis ile çok sayıda gösterici yaralandı. Ülkede bir kişi kendisini yakarak, bir kişi de bir ağaca asarak yaşamına son verirken, Kardinal Sepe intiharların artışını, “Bu kriz, bireyleri canından eden bir dünya savaşı gibi" diye yorumladı.

İtalya'da adeta kara bir gün yaşanıyor. Ulusal vergi tahsilatı kurumu Equitalia'nın çeşitlim şehirlerdeki merkezlerinin önünde protestolar düzenlenirken, Napoli'de de vergi artışlarını protesto edenlerle polis arasında arbede yaşandı. Bunun sonucunda 10 polis ve bazı göstericiler yaralandı.

Milano'da vergi kontrolü için bir işyerine gelen 2 vergi müfettişi ise girişimciler tarafından tartaklandı. Equitalia'nın Roma'daki merkezine ise içinde barut tozu bulunan bir zarf gönderildi. Başbakan Mario Monti'nin gelecek hafta Equitalia ve vergiyle ilgili kuruluşların yetkilileriyle biraraya geleceği belirtildi.

İNTİHARLAR DURMUYOR
Ülkede gün içinde yaşananlar bununla da bitmedi. Caltanissetta kentinde yaşayan bir çocuk babası, 54 yaşındaki Giovanni Vancheri, aylardır iş bulamayınca girdiği depresyondan kurtulamayınca, arabasında kendisini yakarak, yaşamına son verdi. Molfetta kentinde ise, karo ve seramik döşemeyle işi yapan, 2 çocuk babası 46 yaşındaki yatırımcı Giuseppe Rennola, bir ağaca kendisini asarak, intihar etti. İşadamının intiharının ardında da ekonomik nedenler yatarken, son dönemlerde kredi almaya çalıştığı bankalardan olumsuz cevap gelmesinin, bu kararında büyük rol oynadığı belirtildi. Porto Torres kenti belediyesinin önünde de 50 yaşındaki bir adam, elinde bulundurduğu ve içinde yanıcı madde olan bir bidonu üzerine dökerek, kendisini ateşe verdi. Maddi sıkıntıya düştüğünü söyleyen adam, itfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine kurtarıldı.

SAVAŞTAKİ GİBİ İNSANLAR ÖLÜYOR
Yılbaşından beri maddi nedenlere bağlı 5 intiharın yaşandığı Campana Bölgesi Piskoposlar Konferansı Başkanı Napolili Kardinal Crescenzio Sepe, ekonomik krizin nedenini, bireycilik, çıkarlar için siyaseti ve ekonomiyi istila eden bencillik olarak yorumlayarak, “Bu kriz, bireyleri canınndan eden bir dünya savaşı gibiö dedi. Kardinal ayrıca siyasileri bu konuda tedbir almaya çağırdı.