BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En büyük helikopter pisti Şişli'de açıldı

Türkiye'nin en büyük helikopter pisti hizmete girdi. Yer olarak da Şişli seçildi.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük helikopter havaalanı Şişli'de açıldı. Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı hizmete girdi.

Başarı Holding’e bağlı Kaan Air tarafından Ayazağa’da kurulan Türkiye’nin en büyük özel helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı.

Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dünya helikopter devi Agusta Westland Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso ve çok sayıda konuk katıldı.


BÜYÜYEN TÜRKİYE'NİN GÖSTERGESİ

Törende konuşan Taner Yıldız, bütün emeği geçenleri tebrik ederek, “Bu aslında büyüyen, gelişen ve değişen Türkiye’nin en büyük göstergelerinden bir tanesi olmuştur. Tabii Türkiye’de oluşan yurt içi tasarruflarının bundan sonra birçok kabiliyetlerinin önünü açan bir tarzda gelişmesini hep beraber izliyoruz. Eğer bu yatırım 10 yıl önce yapılmaya kalkınsaydı zihinlerde bir sürü tereddütler oluşurdu. Tabii ki büyüyen Türkiye’nin küçülen ulaşım sektörü olmaz. Tam tersi ulaşım sektörü, Türkiye’nin büyümesini omuzlayan, sırtlayan en önemli sektörlerden bir tanesi. Biz bunu enerji sektöründe de yaşıyoruz. Liberalleşen, özelleşen ve özel sektör yatırımlarıyla hızlanan bir ekonomik dinamizmden bahsediyoruz” dedi.

"İÇ VE DIŞ HATLARDA TOPLAM 118 MİLYON KİŞİ SEYAHAT EDİYOR"
Türk havacılığının son 10 yılda büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “Türkiye havacılıkta dünyanın aksine büyüme hep iki haneli oldu. Krizleri dikkate alırsak dünya ortalama havacılığı yüzde 5’in altında büyürken Türkiye üstü üstüne 4 kat daha büyüdü. 25 noktaya uçuş yapıyorduk. Şimdi iç hatlarda 48 noktaya uçuş yapıyoruz. Büyükşehirlerde iki nokta arasında trafik dolaşıyordu. Şimdi yedi farklı noktadan çapraz uçuşları da yapar hale geldik. İç hat yolcu sayımız 2003’ün başında 32 milyon 500 bindi. Bugün ise iç ve dış hat toplam 118 milyona çıktı. Dış hat nokta sayısı 60'tı, 175'e çıktı. 3 kata yakın bir artıştan bahsediyoruz. Koltuk kapasitemiz 3 kat arttı. Havacılık sektöründe çalışan sayısı 3 kat arttı. Havaalanı kapasitesi keza aynı” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız ise, İstanbul’un önemli eksiklerinden birinin tamamlandığına dikkat çekerek, “Kaan Air olarak 3.5 yıllık bir emeğin ürünü olan Kaan Heliport’un açılış gururunu yaşıyoruz. Burası, sadece Türkiye’nin değil, Avrasya bölgesinin de en büyük 'heliport’u olma özelliği taşıyor. Hedefimiz, önümüzdeki beş yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak” dedi.
Konuşmaların ardından Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Bakanlar Taner Yıldız ve Taner Yıldırım’a plaket ve maket uçak takdim etti. Ardından konuklar tarafından açılış gerçekleştirildi.