BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.493,14
HABER /  GÜNCEL

Emniyette son dakika görevden alması

İstanbul ve Ankara'da salı günü başlatılan yolsuzluk operasyon sonrası İstanbul Emniyeti'nde başlayan görevden almalar sürüyor.

Abone ol

TÜRKİYE'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasıyla zirve yapan görevden alma sarsıntıları devam ediyor.

Operasyonu yapan şube müdürlerinin de arasında bulunduğu 11 polis şefinin tayininden sonra bu akşam 25 şube ve ilçe emniyet müdürünün de yerleri değişti. Operasyonel şubeleri de kapsadığı belirtilen tayinlerde, daha önce tayin edilen bazı müdürlerin tekrar görev yerleri değişti. Tayin sarsıntılarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtiliyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra, operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ve yardımcıları, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve yardımcılarının da arasında bulunduğu 11 polis müdürü tayin edilmişti. Saygılı ve Ardıç müdüriyet emrine çekilmişti. Tayini çıkartılan müdürlerin yerine yeni müdürler atanmıştı.

Müdürlerin tayininin ardından ise İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alınmıştı. Çapkın'ın yerine de Aksaray Valisi Selami Altınok getirilmişti.