BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak'tan rüşvet iddiasına ses kayıtlı yanıt

Yeni Şafak gazetesi Reza Zarrab'ın ifadelerinde yer alan rüşvet iddialarına ilişkin ses kaydı yayınladı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesinde yer alan haberde, Bugün gazetesinin işadamı Reza Zarrab'tan haber yapmama karşılığında 1 milyon lira istediği iddia edildi.

Ancak Reza Zarrab'ın ifadelerinde, rüşveti isteyenin Yeni Şafak gazetesi olduğunu söyledi. Bu iddialar üzerine Yeni Şafak gazetesi internet sitesinden Reza Zarrab'la yapılan telefon görüşmesinin kaydını yayınladı.

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan görüşmeyi Yeni Şafak gazetesinden Ekonomi Şefi Yakup Kocaman yapmış.

Görüşmede Kocaman, Reza Zarrab'a hakkında 'yasadışı yollardan para transferi' iddiaları olduğunu söyleyip, iddialar hakkında Zarrab'ın cevabını soruyor.

İŞTE O SES KAYDI

YENİ ŞAFAK NE YAZMIŞTI?

Yeni Şafak'ta yayınlanan haberde, operasyonlar kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade veren Zonguldak Alatlı İlçe Müdürü Orhan İnce'nin 'ifade verme tutanağı'nın detayları yer aldı.

İşadamı Reza Zarrab, teknik takibe takılan konuşmalarında, Bugün gazetesinden bir gazeteciyi kastederek, 'Diyor ki, bana 1 milyon versin, ben bunu yayınlamayayım. Yoksa yayınlarım' ifadelerini kullanıyor. 

POLİSİN NOTU

Polis görüşmeyle ilgili olarak 'Görüşmelerden, muhabirin haberin yayınlanmaması için Rıza Sarraf'tan 1 milyon istediği anlaşılmıştır' notunu düştü.

Gazetenin yapmak istediği haberin ise MASAK'ın (Mali Suçları Araştırmı Kurulu) Zarrab ile ilgili yaptığı inceleme olduğu belirtiliyor.

REZA ZARRAB: YENİŞAFAK RÜŞVET İSTEDİ

Rüşvet ve yolsuzluk kapsamında tutuklanan Reza Zarrab'ın savcılıkta verdiği ifadede şok iddialarda bulundu. Zarrab, Yeni Şafak Gazetesi'nden bir gazetecinin bir haberi yayınlamaması karşılığında 1 milyon dolar istediğini ileri sürdü.

İŞTE O İFADE

Yenişafak Gazetesi’nden beni aradılar. İran’a 87 milyar euro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberi metnini getirdi ve de Yenişafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler. Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur. El konulan telefonu da bu kayıt şu anda mevcuttur. İncelenebilir. Çok ilginçtir ki bana ait tapelerde bu haberlerin arkasında O.İ.’nin olduğunu ve kendi konuşmaları olduğu ortadadır. Bunlar tape kayıtlarında vardır. Yenişafak’ta konuşmuş. Sonra Bugün Gazetesi’yle konuşmuş. Bunlar bahsi geçen telefonda kayıtlıdır. Daha doğrusu telefonda benden 1 milyon dolar isteme hususu kayıtlıdır. Diğerleri ise tapelere yansıyan kayıtlarda bellidir. Bu hususu bu kişi bakanlıkların isimleri de yazılarında zikrettiklerinde Ankara’ya gittiklerinde bakan Mehmet Şimşek Bey’şe görültüm. Hatta bir fotokopisini de sayın bakanımız Mehmet Şimşek’e bıraktım. O da bana polisi ilgilendiren bir mevzu olduğu için İçişleri Bakanlığı’na git dedi.Ben de İçişleri Bakanımız Muammer Güler Bey’e durumu izah ettim. Kaydı dinlettirdim. Takdirine bıraktım. Sonucunda ne oldu bilemiyorum.

İŞTE REZA ZARRAB'IN O İFADESİNİN DETAYLARI...

18946.jpg