BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.431,28
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Kemeri Projesi geliyor

İhmalden dolayı artan kazalara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü, kemer takılmasını teşvik için harekete geçti.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013 yılını trafik kazalarının sebepleri arasında ilk sıralarda yer alan 'hız ve emniyet kemeri için duyarlılık yılı' ilan etti. Bu kapsamda genel müdürlük, yeni bir projeyi daha devreye sokuyor. 'Emniyet Kemeri Projesi'nin açılışını yapacak emniyet, 'Sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın' başlıklı kampanyayı da kamuoyu ile paylaşacak. Projelerle denetimlerin artırılarak emniyet kemeri duyarlılığın sağlanması hedefleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile Kızılay Genel Müdürlüğü ortaklığında, Trafik Güvenliği Platformu çatısı altında yürütülen 'Emniyet Kemeri Projesi'nin açılışı, yarın Ankara'da düzenlenecek etkinliklerle yapılacak. Ayrıca programda, EGM ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) işbirliğinde geliştirilen ve ülke genelinde denetimlerde etkinliği artırmak amacıyla uygulanacak olan 'Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın' kampanyası da kamuoyuyla paylaşılacak. Etkinliklerin açılışı 2 Ağustos Cuma günü saat 11.00'de Kızılay Güvenpark'ta yapılacak.

2013 yılını ülke genelinde 'Hız ve Emniyet Kemeri İçin Duyarlılık Yılı' ilan eden EGM, emniyet personelinin emniyet kemeri konusundaki hassasiyetini uygulamalı olarak vatandaşlara göstermesi ve her zaman emniyet kemeri takarak örnek olmasını istiyor. Denetim faaliyetlerinde çalışan personelin iş yükünü azaltmak amacıyla Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca üzerinde çalışılan projeler ise şöyle: "Karayolları Trafik Kanunu'nda trafik cezalarının daha caydırıcı ve orantılı hale getirilmesi için değişiklik öngören tasarı ve bu konuda yürürlük çalışmaları. Fahri trafik müfettişlerinin sayısının artırılarak denetleme hizmetlerine aktif katkı verilmesi. Ayrıca genel hizmet personeline trafik kural ihlali tespit etme ve tutanak düzenleme yetkisi verilmek suretiyle denetimde etkinlik sağlanması. İllerdeki ihtiyaç doğrultusunda sivil çalışan personele de bu yetkinin verilmesi."