BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde devir teslim!

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, görevi eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'den devraldı.

Abone ol

10 Eylül 2016 tarihli ve 29827 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in yerine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı. Emniyet Genel Müdürü Lekesiz ise merkeze çekildi.

Altınok, düzenlenen törenle Emniyet Genel Müdürlüğü görevini Lekesiz'den devraldı.



"BİRİNCİ SIRADA BEKLİYOR"

Emniyet Genel Müdürü Altınok, "Türk milletinin huzur ve güvencesini bozan ne varsa, benim ilk olarak ajandamda olacak. Birliğimize saldıran ne varsa birinci sırada bekliyor" dedi.

"POLİS TEŞKİLATI TAVİZ VERMEDİ"

Lekesiz'in ise açıklamasında "Türk polis teşkilatının konumu oldukça önemli. Çalışmalarında anayasamızın temel değerlerine, hukukun üstünlüğüne bağlı olarak görev yapıyor. Meşru otoritenin emrinde ülkemizin huzur ve güven ortamını tesis etmeye devam ediyor. 15 Temmuz akşamı da polis teşkilatı bağlı olduğu değerlerden taviz vermedi. Darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren 81 ilde hukuk dışına çıkmış olan, milli iradeyi çiğnemek isteyen hainlere karşı silahlı direnişe ve mücadeleye geçti." ifadesini kullandı.